Now Reading
Ritual zilnic de ingrijire a sanilor

Ritual zilnic de ingrijire a sanilor

Ingrijirea sanilor este cel putin la fel de importanta precum cea a tenului. Metodele sunt atat de simple si la indemana, incat se pot transforma cu usurinta intr-un ritual de zi cu zi. Cu perseverenta, efectele pe termen lung sunt rasplatite pe deplin.

Care sunt pasii de urmat pentru ingrijirea adecvata a sanilor? Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica Body Profile ne ofera raspunsurile la aceasta intrebare.

  1. Cremele hidratante: asa cum ne place sa ne protejam tenul aplicand diverse creme, la fel ar trebui sa procedam si in cazul sanilor. Cremele emoliente sau hidratante ar trebui alese sub indrumarea medicului specialist si adaptate in functie de particularitatile pielii. Masarea sanilor realizata in mod adecvat poate stimula productia de fibre elastice.
  2. Modelul de sutien sau de bustiera are un rol deosebit de important in mentinerea frumusetii sanilor. Astazi avem la dispozitie o multitudine de modele, cu forme si culori dintre cele mai neobisnute. Insa, criteriul cel mai important pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand ne cumparam un sutien ar trebui sa fie confortul. In cazul femeilor cu un bust voluminos si putin greoi, se recomanda purtarea unei bustiere speciale, cu rol de sustinere si de mentinere a fermitatii sanilor.
  3. Sportul: beneficiile sportului sunt arhicunoscute si acceptate, atat pentru piele, cat si pentru intregul organism. Daca ne dorim sa avem sani fermi si tonifiati, medicii specialisti ne recomanda practicarea anumitor tipuri de activitati sportive, cum ar fi voleiul, inotul sau bachetul. Atunci cand facem sport, nu trebuie sa uitam sa ne protejam sanii cu o bustiera speciala.
  4. Expunerea excesiva la soare: chiar daca sezonul de vara pare mult indepartat, trebuie sa retinem efectul nociv pe care razele ultraviolete il au asupra pielii noastre, si, prin urmare, asupra sanilor. Expunerea la soare trebuie sa se faca cu moderatie, mai ales in conditiile intensitatii solare in functie de stratul de ozon, gradul de poluare si ciclurile activitatii solare. Soarele ne este deopotriva prieten si inamic, depinde de noi sa gasim o cale de mijloc. Pe de o parte, ajuta la formarea proceselor regenerative, sinteza de vitamine, fixarea calciului, activarea sistemelor neuroendocrine, influenteaza calitatea somnului, dar, pe de alta parte, lezeaza pielea, ii scade din elasticitate si o imbatraneste.
  5. Fluctuatiile de greutate: dietele drastice pe care le urmam pot lasa urme vizibile asupra pielii noastre, ce pot fi dificil de indepartat. De aceea, un program de slabire stabilit impreuna cu medicul nutritionist se poate dovedi cea mai buna solutie pentru intregul organism.

bodyprofile-sedintafoto-WEB-003

See Also

Recomandarile enumerate mai sus sunt de ordin estetic. Dr. Adrian Rebosapca subliniaza deopotriva importanta masurilor medicale de preventie si de depistare precoce a eventualelor formatiuni nodulare ale sanului: autopalparea, efectuata in perioada corecta (la o saptamana dupa menstruatie), examenele ecografice periodice, mamografia. Un consult periodic in cadrul unui cabinet de specialitate ar trebui sa devina un ritual pentru orice femeie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker