Now Reading
Incep inscrierile pentru Eurovision 2016

Incep inscrierile pentru Eurovision 2016

Luni, 18 ianuarie, incep inscrierile pentru Selectia Nationala a Concursului Eurovision 2016. Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru Selectia Nationala a Eurovision 2016 o pot face pana pe 7 februarie.
Piesele pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD, cu mentiunea „Pentru Selectia Nationala Eurovision 2016” inscrisa pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

Pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Iuliana Marciuc este producatorul Selectiei Nationale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegatia Romaniei la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizata de Dan Manoliu.

Calendarul pentru desfasurarea selectiei:
– 18 ianuarie – 7 februarie: inscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision2016@tvr.ro
– 8, 9, 10 februarie: preselectii – piesele vor fi audiate de juriu
– 11 februarie: anuntarea celor 12 piese care vor intra in concurs, printr-o conferinta de presa.

Anul acesta, modul in care va fi ales reprezentantul Romaniei la Eurovision este unul diferit fata de editiile precedente. Selectia Nationala se va face prin doua show-uri, transmise in direct de TVR: semifinala pe 4 martie si finala pe 6 martie.
In semifinala vor intra 12 piese, dintre care sase vor accede in finala: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot. In finala Selectiei Nationale, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pe scena de la Stockhom, dintre cele sase piese ramase in concurs, prin televot.

See Also

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 si 12 mai si finala pe 14 mai. In competitie s-au înscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta.

Mai multe detalii, precum si Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker