Now Reading
“Orizont”, un nou thriller romanesc, prezent in cinematografele nationale din 12 februarie

“Orizont”, un nou thriller romanesc, prezent in cinematografele nationale din 12 februarie

Sezonul premierelor cinematografice romanesti va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crisan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

“Orizont” spune povestea lui Lucian (András Hatházi) si a Andrei (Rodica Lazar) – sot si sotie, care, incercand sa isi gaseasca „norocul”, preiau in administrare o cabana pierduta undeva in Muntii Apuseni. Lucrurile par sa mearga bine pana cand Lucian realizeaza ca tot ce se intampla pe munte si la cabana e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei taierilor ilegale de paduri.

Din distributie mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seles, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuta, Elena Purea.

Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, “Orizont” nu isi dore?te sa fie o ecranizare fidela a textului, ci o adaptare moderna a intrigii care este adusa in Romania de azi. Filmul isi propune, mai degraba, rediscutarea temelor principale ale nuvelei intr-o stilistica diferita de cea din ecranizarea clasica, caruia ii aduce un omagiu cinematografic”, declara regizorul Marian Crisan.

Dupa premiera mondiala de la Tallin de la sfarsitul anului trecut, filmul s-a bucurat de cronici elogioase in publicatii internationale importante.

Sub un titlu care face trimitere, in gluma, la “Sunetul muzicii” (“The hills are alive with the sound of murder”), Hollywood Reporter scrie ca dilemele morale din “Orizont” aduc aminte mai degraba de filmul noir, decat de cel de groaza, “chiar daca decorurile te trimit initial cu gandul la fortele supranaturale din The Shining”.

See Also

“Thrillerul lui Crisan incepe ca un film de groaza si se incheie intr-o nota apropiata de cea a western-urilor moderne. Unde mai pui ca arata minunat, gratie culorilor sterse, crepusculare pe care directorul de imagine Oleg Mutu, una dintre figurile-cheie ale Noului Val Romanesc, le foloseste asemenea unui pictor,” a continuat Hollywood Reporter.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top