Ridurile pot fi prevenite!

Aparitia si formarea ridurilor fac parte din evolutia obisnuita a vietii. De regula, contractia musculaturii de expresie (incruntare, mirare, zambet) provoaca aparitia pliurilor inestetice la nivelul fruntii, intre sprancene, la „coltul” ochilor sau in jurul gurii. In timp, din cauza stresului sau a starilor de concentrare prelungita, dar si a slabirii elasticitatii pielii, contractura musculara persista si in stare de repaus, iar ridurile devin mai numeroase si mai adanci.

Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, crede ca pentru a avea o piele tanara pentru mai mult timp ar trebui sa imbinam eficient metodele de preventie cu beneficiile oferite de chirurgia estetica.

Care sunt principalii factori care accelereaza aparitia ridurilor si ce metode de preventie avem la indemana?

See Also

  1. Expunerea prelungita la soare – razele ultraviole accelereaza imbatranirea celulelor.
  2. Fumatul – alterareaza calitatea fibrelor de colagel si elastina din piele, responsabile pentru fermitatea si elasticitatea pielii.
  3. Deshidratarea – exista doua tipuri de deshidratare: deshidratare generala si deshidratare locala. Deshidratarea generala a organismului presupune pierderea lichidelor din organism si implicit functiile corpului nu mai functioneaza la parametrii optimi. Deshidratarea locala apare la nivelul suprafetei cutanate si poate fi evitata prin aplicarea unor creme emoliente si hidratante, chiar si de origine naturista, care ajuta la revitalizarea si hidratarea pielii.
  4. Oboseala si privarea de somn – somnul are rolul de refacere a celulelor noastre.
  5. Alimentia nesanatoasa si neechilibrata, alaturi de curele drastice de slabire, se dovedesc daunatoare pentru organism pe termen lung.
  6. Nivelul ridicat de stres – numeroase studii au demonstrat efectul negativ al stresului asupra organismului. Stresul zilnic este inerent, dar sta in puterea noastra sa il gestionam in beneficiul nostru.
  7. Predispozitia genetica – mostenirea de familie poate influenta modul in care pielea noastra reactioneaza in fata timpului.
  8. Ingrijirea personala neadecvata – produsele de ingrijire si de curatare a pielii sunt foarte importante. Pentru a evita reactiile alergice, este indicat sa consultam un medic dermatolog ce ne poate recomanda produsele potrivite tipului nostru de ten.

 Cu cat etapa de preventie incepe mai devreme, cu atat mai bine.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker