Now Reading
“Jacques si stapanul sau” pe scena Teatrului Odeon

“Jacques si stapanul sau” pe scena Teatrului Odeon

Teatrul „Maria Filotti” prezinta la Teatrul Odeon din Bucuresti , miercuri, 10 februarie, de la ora 19.00, la Sala Studio, premiera oficiala a spectacolului JACQUES SI STAPANUL SAU de Milan Kundera, regia Cristi Juncu , costumele, Cristina Milea .
”Jacques si stapanul sau”, un text modern, european, beneficiaza de o lectura regizorala inteligenta, subtila, dar si plina de comic, de o scenografie luxurianta, prin costume si functionala prin decoruri, realizata de Cristina Milea, si desigur impresionanta prin prestatia actoriceasca, sustinuta cu maiestrie de: Liviu Pintileasa, Ionut Visan, Mihaela Trofimov, Alin Florea, Silviu Debu, Adrian Stefan, Narcisa Novac si Corina Bors.
Textul „Jacques si stapanul sau“, publicat in 1981 de Milan Kundera, este un omagiu adus lui Denis Diderot si celebrului sau anti-roman „Jacques fatalistul si stapanul s?u“, scris de filosoful si scriitorul enciclopedist intre 1765 ?i 1780. Piesa, singura scrisa de Kundera, reia elemente esentiale din povestea originala a romanului, reinnoindu-i forma si posibilitatea de a fi pus in scena.
Inceputul operei originale este un laitmotiv al variatiei oferite de Kundera: „Cum s-au intalnit? Din intamplare, ca toat? lumea. Cum se numeau ei? Dar ce conteaza? De unde veneau? Din locul cel mai apropiat. Incotro se indreapta? Oare se stie unde merg? Ce spuneau? Unde mergem? Spre ce ne indreptam?

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top