Now Reading
Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru intra in competitie la Eurovision Romania

Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru intra in competitie la Eurovision Romania

Credit Foto: Onny Sirbu

Joi, 11 februarie, au fost anuntati cei 12 finalisti care vor intra in Selectia Nationala Eurovision Romania 2016. Dupa ascultarea celor 94 de melodii validate, juriul a avut dificila sarcina de a alege doar 12 piese care sa concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru sunt cei pe care ii vom vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, sase dintre acestia urmand sa acceada in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2016, din 6 martie.

Anul acesta, in premiera, organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele inscrise la preselectie si punctajul celor care nu au intrat in semifinala. Cele 12 melodii calificate la Selectia Nationala Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la editiile precedente.

12695725_10207114380195438_940663620_n

Diferentele de punctaj au fost mici, dar, in ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructiva, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens in ceeea ce priveste lista celor 12 semifinalisti ai Selectiei Nationale. Le multumesc inca o data pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul carora au ales artistii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului, la incheierea preselectiei.

Cei 12 semifinalisti au fost prezentati de TVR joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Sala Media a Teatrului National din Bucuresti. Alaturi de echipa Eurovision a TVR condusa de Iuliana Marciuc, la conferinta de presa a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, orasul-gazda al Selectiei Nationale din acest an.

In urmatoarele zile, concurentii incep pregatirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor aparitie televizata este programata pentru vineri, 19 februarie, la Beraria H, intr-un eveniment transmis in direct la TVR 1. Pe scena berariei vor urca cei 12 semifinalisti ai Selectiei Nationale, care vor interpreta piesele din concurs.

La editia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinala, sase vor accede in final: patru alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot. In finala, publicul este singurul care va vota si va alege reprezentantul Romaniei pentru scena de la Stockhom.

Selectia nationala se va desfasura la Sala Sporturilor din Baia Mare si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

PIESE SEMIFINALISTE EUROVISION ROMANIA 2016

Vanotek & The Code – “I’m coming home”

Jukebox – “Come on everybody”

MIHAI – “Paradisio”

Ovidiu Anton – “Moment of silence”

Mihai Bajinaru – “Never too late”

Florena – “Behind the shadows”

See Also

Dream Walkers – “Let it shine”

Doru Todorut & Irina Baiant – “The voice”

Irina Popa – Lasa-ma, eu te las

Hayley Evvets – “Brand new day”

Andra Olteanu – “Nai nai”

Xandra – “Superhuman”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (2)
  • nu-mi dau seama de ce au ras unii de clipul lui traistariu dar PARADISIO mi se pare de departe cea mai buna melodie din cele 12.
    si chiar o vad castigatoare in Suedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top