Now Reading
Metode chirurgicale pentru corectarea sanilor lasati

Metode chirurgicale pentru corectarea sanilor lasati

Perspectiva unor sani frumosi, fermi si plini de vitalitate numai reprezinta o dorinta imposibila, chiar si pentru femeile trecute de o anumita varsta. Astazi, chirurgia estetica reprezinta un mod rapid si eficient prin care forma initiala a sanilor poate fi refacuta sau chiar imbunatatita.

Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, ne explica prin ce metodele chirurgicale pot fi corectati sanii lasati.

  1. Implantul mamar

Acest tip de interventie se recomanda pentru sanii putin lasati. Implanturile mamare reprezinta o interventie chirurgicala frecventa in intreaga lume si consta in augmentarea sanilor cu ajutorul protezelor mamare. Rezultatele devin vizibile la scurt timp dupa interventie, iar aspectul sanilor devine din ce mai natural, pe masura ce tesuturile se vindeca, sanii devin mai ferm si bine conturati.

Perioada de recuperare se realizeaza in mai multe etape. Timp de doua saptamani dupa interventie sunt indicate activitati moderate, care nu implica efort, cum ar fi activitati cotidiene obisnuite. Treptat, activitatea normala se poate relua, inclusiv revenirea la locul de munca. Dupa o luna – maximum doua, pacienta poate reincepe chiar si activitatile sportive.

Ca orice interventie chirurgicala, aceasta metoda prezinta anumite riscuri, cum ar fi rotatia (deplasarea implantului) sau aparitia contracturii capsulare (ingrosarea invelisului biologic din jurul implantului). Pentru o interventie de succes este necesar sa avem in vedere cateva variabile importante, discutate in prealabil cu medicul specialist: calitatea implantului, invelisul, continutul, pozitionarea, tipul de incizie si forma implantului.

  1. Mamoplastia (lifting mamar)

Cea de-a doua metoda este indicata pentru sanii foarte lasati, cu exces de piele. Prin mamoplastie sau lifting mamar forma, pozitia si structura sanului se reface, tesutul ramas este remodelat si excesul de piele indepartat. Post-operatoriu, sanii capata un aspect firesc, multa fermitate si stabilitate, iar profilul este reconturat in mod natural.

In ceea ce priveste perioada de recuperare, sunt valabile aceleasi recomandari intocmai precum in cazul implantului mamar, cu mentiunea ca toleranta la miscare este mult mai mare. Muschiul pectoral este mai putin tensionat, iar miscarile pacientei sunt mai putin limitate.

See Also

In cazul liftingului mamar, riscurile coincid cu cele asociate unei interventii chirurgicale obisnuite. Pe termen scurt, pot aparea hematoame sau seroame, suferinte de vascularizatie ale areolei sau ale pielii ramase, iar, pe termen lung, chisturi de grasime in profunzimea glandei sau ptoze secundare.

  1. Combinatie intre cele doua proceduri

Exista situatii in care sanul lasat nu se poate remedia doar cu ajutorul implantului, fiind necesara completarea lui cu o interventie de mamoplastie. De exemplu, in cazul unui san cu un volum mai mare. Perioada de recuperare se stabileste in functie de implant si respecta aceleasi principii de recuperare.

Este esential ca, inainte de a lua o decizie, sa ne informam foarte bine si sa discutam cu medicul specialist fiecare aspect al interventiei chirurgicale, pentru a alege varianta potrivita stilului nostru de viata.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)
  • Ai caramba, eu quero muito ganhar esses convites, vai ser muito da hora eu e meu marido irmos no show do Link Park, além de ser um presentão de an¡eirsÃvrio para o meu marido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker