Now Reading
Ridurile pot fi tratate!

Ridurile pot fi tratate!

Aparitia si formarea ridurilor fac parte din evolutia obisnuita a vietii. De regula, contractia musculaturii de expresie (incruntare, mirare, zambet) provoaca aparitia pliurilor inestetice la nivelul fruntii, intre sprancene, la „coltul” ochilor sau in jurul gurii. In timp, din cauza stresului sau a starilor de concentrare prelungita, dar si a slabirii elasticitatii pielii, contractura musculara persista si in stare de repaus, iar ridurile devin mai numeroase si mai adanci.

Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, este de parere ca masurile de preventie pot intarzia procesul de imbatranire, dar nu pot impiedica la nesfarsit aparitia ridurilor.

Pentru ridurile de expresie, injectarea cu substante ce produc relaxarea musculaturii (toxina botulinica) reprezinta o solutie la indemana. Ca orice interventie estetica, ea prezinta posibile riscuri sau efecte adverse, cum ar fi asimetriile sau deplasarea substantei atunci cand cantitatea injectata este prea mare. Din fericire, in timp, aceste efecte adverse se pot remite.

In cazul ridurilor mai profunde, usor vizibile, rebele, se recomanda injectarea de “filleri” tisulari, ce consta intr-un procedeu de „umplere” cu substante speciale. In general, fillerii tisulari sunt foarte bine tolerati de organism, iar reactiile adverse sunt minime sau foarte rare. In cazul in care organismul detecteaza un corp strain, el reactioneaza prin declansarea de mecanisme de aparare si poate conduce la anularea efectului substantei, precum si la aparitia de granuloame.

See Also

Unele dintre cele mai noi si moderne metode sunt injectiile cu grasime personala si tehnica regenerativa, respectiv injectarile cu plasma recoltata de la pacient si imbogatita prin centrifugare. In cazul injectarilor cu grasime proprie, riscurile pot consta in lichefierea sau exteriorizarea substantei sau in aparitia unor reactii inflamatorii. La fel se intampla si in cazul injectarii cu plasma, cand pot aparea fenomene alergice trecatoare.

Toate aceste metode de tratament se pot combina in functie de specificul fiecarui pacient, dar ele trebuie aplicate cu prudenta si moderatie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top