Now Reading
Moro-show si bongos show – recitaluri inedite in finala Eurovision Romania

Moro-show si bongos show – recitaluri inedite in finala Eurovision Romania

Muzica electronica, dar si populara, tipurituri, dar si ritmuri moderne, instrumente noi si concepte muzicale in premiera, explozie de lumina si culoare, un show cu emotii si plin de dinamism vom vedea si asculta duminica seara, in finala Selectiei Nationale Eurovision. Dupa ce si-au incheiat vineri misiunea in cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, impreuna cu Zoli TOTH Project, Cezar Ouatu, Randi si Uddi alaturi de Horia Moculescu – sustin recitaluri care mai de care surprinzatoare. Paula Seling, care ne-a reprezentat, impreuna cu OVI, la Eurovision in 2010 si 2014, nu putea lipsi de la Baia Mare.In deschiderea finalei ea aduce, impreuna cu artisti ai zonei, reinterpretari ale unor melodii populare din Maramures. Si Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, vine sa ne cante melodia cu care va concura la Stockholm. Finala Eurovision Romania poate fi urmarita in direct si in exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ si eurovision.tvr.ro, duminica, 6 martie, de la 20.30.

Paula Seling – „fusion” intre pop si muzica populara din Maramures, cu Dumitru Farcas, Corul barbatesc din Finteusul Mare, familia Petreus, Cornelia si Lupu Rednic

In seara finalei Eurovision Romania, Zoli TOTH Project lanseaza un nou concept de show, „Cocoon”, o premiera atat pentru pentru fanii Eurovision, cât si pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii si telespectatorii vor descoperi si un nou instrument muzical. „Recitalul pe care l-am pregatit va îmbina elemente din muzica traditionala cu muzica electronica si va reuni pe scena opt percutionisti si în jur de 30 de dansatori. Am ales sa colaboram cu artistii locali, printre care Ansamblul National de Dansuri Transilvania si Clubul Galactic Dance, alaturi de Feeling Groove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Lese. Tot pentru recital, echipa TVR a pregatit un design de lumini si o grafica aparte. Ce a rezultat vedeti duminica seara, la finala”, ne-a spus Zoli TOTH, care va cânta cu Grigore Lese o piesa compusa de el. De altfel, muzica întregului recital Zoli TOTH Project este compusa de liderul grupului.

Pe Dinica, l-a facut celebru si ca interpret. Apoi, de-a lungul vremii, a fost preluata de numerosi artisti, fiecare aducându-i o nota proprie. În seara finalei, o noua versiune a melodiei „Vagabondul vietii mele” se va auzi de la Baia Mare, într-o interpretare cu totul inedita si, cu siguranta, memorabila: Horia Moculescu, Randi si Uddi, doua generatii într-un trio surprinzator. Un alt moment surpriza este schimbul de instrumente muzicale dintre Zoli si Horia Moculescu, astfel ca Zoli ia loc la pian, iar Horia Moculescu trece si încearca sonoritatile bongos.

Si Cezar Ouatu a pregatit un recital pentru show-ul din 6 martie. Artistul va interpreta „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 si recunoasterea internationala.

Un zâmbet de Hollywood, o voce puternica, un caracter de luptatoare – aceasta e Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016. Piesa cu care a câstigat selectia nationala a Republicii Moldova si cu care va participa la Stockholm se numeste “Falling Stars”. În seara finalei Eurovision România, ea îsi prezinta piesa câstigatoare pe scena de la Baia Mare.

See Also

In finala Selectiei Nationale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre piesele ramase în concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todorut feat. Irina Baiant sunt concurentii pe care îi vom vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, în finala nationala a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege câstigatorul.

Votul va putea fi exprimat trimitând numarul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numarul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), numar valabil în retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunând la acelasi numar de telefon – 1200 si tastând numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu acelasi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în retelele Orange, Telekom si Vodafone. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” si se vor închide dupa 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.
Finala Eurovision România se vede în direct si în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro si eurovision.tvr.ro.

Concursul cantecului european se va desfasura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 si 14 mai. În competitie s-au înscris 43 de tari, cu trei mai multe decât la editia precedenta. România va participa în a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top