Now Reading
Ovidiu Anton a castigat Eurovision Romania 2016

Ovidiu Anton a castigat Eurovision Romania 2016

Publicul l-a trimis pe Ovidiu Anton in finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, Ovidiu Anton este castigatorul Eurovision Romania 2016.

Este pentru a cincea oara la Eurovision si aceasta incercare a fost cu noroc. Ovidiu Anton a castigat finala Eurovision Romania, dupa ce a cucerit inimile romanilor cu Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o in zilele de proteste de dupa #Colectiv. Cu „o piesa din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea romanilor, in spectacolul transmis duminica, 6 martie, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum si pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa Moment of Silence a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public in timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selectia Nationala Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfasurat la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Va multumesc tuturor, publicului care a votat, comunitatii rock din Romania, artistilor care m-au sustinut, familiei mele, sotiei mele, echipei mele extraordinare… Imi pare rau ca nu mai e Titus Munteanu, sa ma sune si sa-mi spuna: ai fost tare! El m-a invatat ca cel mai mare semn de superioritate e bunatatea… Sunt fericit pentru c? s-a intamplat, sa castig aceasta editie la care doar publicul a votat. Nu vreau sa fiu modest, specialistii ma apreciaza, stiu asta, dar in seara asta este prima data cand am cucerit intr-adevar inimile celor din public. Este important sa lupti pentru visul tau. Nu e usor sa pierzi (iar aceasta victorie vine dupa multe incercari ale mele), dar seara aceasta demonstreaza ca trebuie sa continuam sa incercam, sa nu renuntam”, a declarat Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale Eurovision 2016.

Clasamentul final al Selectiei Nationale Eurovision 2016:
Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi
Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home – 4.702 voturi
Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi
Locul 4 – Dream Walkers – Let It Shine – 2.332 voturi
Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi
Locul 6 – Doru Todorut feat. Irina Baiant – The Voice – 1.235 voturi

See Also

Despre Ovidiu Anton: A studiat canto si chitara de la 6 ani, iar apoi a absolvit scoala de muzica la chitara clasica si pian. A castigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri nationale de interpretare si compozitie. In 2005 a fost ales castigator al emisiunii Scoala Vedetelor de la TVR. A fost prezent in finala Eurovision Romania in 2010 impreuna cu trupa in care activa. In 2012 si 2013 a participat la Eurovision cu piesele I Walk Alone si Run Away With Me Tonight, compozitii proprii. In 2015, Ovidiu Anton s-a numarat printre cei 12 finalisti Eurovision Romania cu melodia Still Alive, compusa de o echipa din Suedia, piesa cu care s-a clasat al treilea in finala.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker