Now Reading
EXCLUSIV! Interviu Cornelia Dobre, presedinte si profesor –antrenor in cadrul Scolii de Dans “Contessina Dance”

EXCLUSIV! Interviu Cornelia Dobre, presedinte si profesor –antrenor in cadrul Scolii de Dans “Contessina Dance”

Pe langa o forma de exprimare artistica, dansul este unul dintre cei mai importanti si armoniosi factori de pastrare a unui tonus perfect, de imbinare a artei cu miscarea si de evadare din cotidian.
Cornelia Dobre a dorit ca prin Scoala de dans “Contessina Dance”, al carei presedinte si antrenor este si, respectiv, prin competitia “Dance all stars”, care a avut loc weekendul trecut la Sala Polivalenta din Bucuresti sa evidentieze cei mai buni dansatori din Romania si sa aduca astfel, un omagiu, artei dansului.
Star Gossip Magazine a stat de vorba cu dna Cornelia Dobre intr-un nou interviu in exclusivitate, despre dans, miscare si o viata armonioasa.

Cum a luat nastere aceasta scoala de dans?

In 1996, practicand dans sportiv la Facultatea de Sport, la Universitatea Ecologica, m-am gandit ca ar fi bine sa dau un start la ceea ce imi era mie mai drag, dans. Si m-am gandit ca un club de dans sportiv este cel mai bine venit pentru mine si pentru viitorii copii care urmau sa devina campioni peste putin timp.

La ce nivel considerati ca se afla dansul , ca fenomen, in Romania?

In momentul de fata ne mandrim cu campioni mondiali, cu campioni europeni, cu finalisti la campionate mondiale si europene, iar recent a avut loc una dintre cele mai importante competitii din acest an, “Dance all Stars”, la finalul careia s-au clasat cele mai bune perechi din Romania, care vor participa la campionate mondiale. In urma discutiilor cu arbritri internationali am realizat ca dansul sportiv in Romania a ajuns la un nivel extraordinar de mare si ne bucuram din toata inima. Federatia Romana de Dans Sportiv este sustinatorul acestei manifestari artistice. Ne mandrim ca avem campioni si ne dorim foarte tare sa o tinem tot asa.

Cum v-ati gandit sa organizati competitia “Dance all Stars”?

Imi doresc de mult sa organizez unul dintre cele mai importante evenimente din lumea dansului, iar anul acesta sunt fericita ca pot face acest lucru. Nu este deloc usor, insa merita efortul, uitandu-ma in ring si vazand tineri dornici de performante mari, imi dau seama ca ei ne “obliga” sa facem lucruri minunate pentru ei.

Care au fost principalele criterii de evaluare a concurentilor din cadrul competitiei “Dance all stars” din acest an?

Exista mai multe nivele, pornind de la clasa “hobby”, urmand in rand celelalte clase si ultima, categoria internationala. Si de aici, celelalte categorii care se bazeaza pe participarile sau calificarile la campionatele nationale, europene sau internationale. Diferentele se vad foarte bine.

Ce inseamna dansul pentru dvs?

Dansul nu reprezinta doar armonie, ci si miscare in anumite ritmuri, cu o anumita eleganta, cu o anumita atitudine, si, nu in ultimul rand, cu o pregatire fizica speciala. Eu sunt arbitru international de dans sportiv si de-a lungul a 20 ani de cariera, ma mandresc cu copii care au fost campioni nationali si cu care am avut onoarea de a reprezenta Romania la concursuri internationale de renume.

Care considerati ca sunt atuurile care evidentiaza un dansator?

Perechile devin speciale si aceasta calitate este foarte evidenta si vizibila. Fiecare in parte este special. Ceea ce ii defineste este stralucirea, armonia, echilibrul, sanatate, care este foarte importanta. Sanatatea mintii, a trupului si a sufletului intr-un echilibru perfect, pe ritmuri latino-americane si standard.

Care considerati ca ar fi cel mai dificil stil de dans si de ce?

Pentru noi tot ceea ce inseamna dans este usor de facut pentru ca muncim zi de zi si devine obisnuinta.

Este mai usor sa inveti sa dansezi de la o varsta mai frageda?

In dans nu conteaza varsta. Exista categorii de varsta, dupa adulti, exista seniori 1, 2 si 3, adica putem incepe sa dansam si la 50 de ani. Trebuie sa ai dorinta si bucuria de a te misca pe muzica.

Ce parere aveti despre dansul modern vs dansul sportiv?

See Also

Mie imi plac toate stilurile de dans, le apreciez pe fiecare in parte, insa ceea ce am observant este ca un dansator de dans sportiv poate sa danseze pe absolut orice stil, insa unui dansator de street dance ii este mai dificil acest lucru. Dansul sportiv educa, coordoneaza, te invata foarte multe lucruri, te aseaza in elemente principale si poti sa faci orice miscare cu lejeritate si naturalete. Nu stilul conteaza, ci felul in care reusesti sa dai viata unei miscari. Cred ca miscarea ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai educati in viata de zi cu zi.

Cum vedeti evolutia dansului pe viitor?

– Anul acesta exista mult mai multe perechi de nivel international. Dansul sportiv in Romania evolueaza de la zi, ceea ce ma bucura foarte tare, iar aceasta evolutie se datoreaza si faptului ca dansul sportiv este sustinut la nivel de federatie si la nivelul Ministerul Tineretului si Sportului.

Care a fost feedback-ul primit in urma acestei competitii?

Au fost foarte multi oameni care m-au felicitat pentru ceea ce am reusit sa facem impreuna, pentru ca totul in sport se face in echipa. Exista un cumul de factori favorizanti, pornind de la parinti, care reprezinta nucleul in educatia copiilor, copiii care muncesc, antrenorii, arbitrii, federatia, forurile superioare, etc. Toate sunt un cumul de factori care ne conduc spre progresul dansului sportiv romanesc.

Care sunt planurile dvs de viitor?

Imi doresc sa avem cat mai multe rezultate. Pentru mine competitia este pe primul plan pentru ca performanta inseamna cizelarea corpului si a mintii.

Ce mesaj doriti sa adresati unui tanar care si-ar dori sa se indrepte spre dans?

In momentul in care intru in sala de dans, uit de absolut orice, uit de problemele cotidiene si ma bucur doar de corpul meu, de mintea mea si de sufletul meu si ii sfatuiesc pe tineri sa se abandoneze acestor emotii, care creaza un alt univers.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top