Now Reading
Cum putem preveni aspectul de sani lasati?

Cum putem preveni aspectul de sani lasati?

Cauzele responsabile pentru lasarea sanilor sunt multiple. Dr. Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, puncteaza care sunt factorii posibili si in ce masura putem preveni aspectul de sani lasati.

  1. Alaptarea

Alaptarea are cel mai mare impact asupra sanilor. In timpul unei sarcini, sanii sufera modificari de forma, aspect, dar mai ales de dimensiuni. De aceea, este bine sa acordam atentie acestor schimbari si sa luam din timp masuri de protectie. Cu cat preventia se realizeaza mai devreme, respectiv inca din momentul in care sanii incep sa creasca, cu atat este mai bine.

Primul pas consta in purtarea unei bustiere speciale, elastice, cu rol de sustinere. Dupa na?tere, trebuie sa se continue purtarea bustierei, cu masuri descrescatoare, astfel incat micsorarea sanului sa se produca într-un mod controlat, iar pielea sa se retraga in paralel cu scaderea volumului.

In al doilea rand, ingrijrea personala si igiena zilnica trebuie respectate cu strictete.

Nu in ultimul rand, dr. Adrian Rebosapca subliniaza efectele benefice ale masajului pielii. Dimineata si seara, de minumum doua ori pe zi, se recomanda aplicarea unei creme speciale, cu efect revulsivant.

  1. Oscilatiile in greutate

Dietele drastice, fluctuatiile in greutate nu sunt benefice pentru organism si isi pun amprenta asupra lui si implicit asupra sanilor. O alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos contribuie la mentinerea tineretii pielii pentru mai mult timp.

See Also

  1. Inaintarea in varsta

In timp, pielea isi pierde din elasticitate si incepe sa se subtieze. Este un proces biologic firesc, caruia nu ne putem opune, dar putem incerca sa il incetim. In procesul de degradare a pielii, un rol un important il are factorul genetic.

Aceste masuri preventive nu garanteaza 100% rezultatul final. Mai ales daca cresterea in greutate din timpul sarcinii este foarte mare (15-20 kg) si daca sanii se dezvolta foarte mult. Rezultatele variaza de la caz la caz. O alternativa ar putea fi metodele chirurgiei estetice: implantul mamar, mamoplastia (ridicare ?i remodelare) sau ambele.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker