Now Reading
Delia a fost desemnata artistul anului in Romania in cadrul premiilor Radio Romania 2015

Delia a fost desemnata artistul anului in Romania in cadrul premiilor Radio Romania 2015

Delia a castigat Premiul Artistul anului 2015 la cea de-a XIV-a editie a Galei Premiilor Muzicale Radio Romania, eveniment desfasurat duminica seara, la Sala Radio din Bucuresti. artista a castigat si premiul pentru piesa anului, cu “Inimi desenate”, muzica si text Alex Pelin si Ovidiu Baciu, dar si premiul nou infiintat Big Like — Facebook pentru aceeasi melodie.
La categoria Cel mai bun duo/grup castigatori au fost Directia 5 feat. Alinka cu piesa “Te iubesc”, muzica Marian Ionescu, text Florin Dumitrescu.
Pentru Cea mai buna voce masculina juriul l-a declarat castigator pe Mihail, iar la categoria Cea mai buna voce feminina premiul i-a revenit Andrei.
Distinctia pentru Albumul anului a fost castigata de baietii de la Directia 5 cu albumul “Te iubesc”, in timp ce Cel mai bun compozitor a fost desemnat Kazibo (Ovidiu Baciu & Alex Pelin).
Premiul Omul cu chitara a fost castigat de cantautoarea, compozitoarea si textiera de muzica folk si rock Zoia Alecu.
Cea mai buna pies? pop a fost desemnata “Niciodata sa nu spui niciodata!” interpretata de Andra feat. Cabron, iar la categoria Cea mai buna piesa pop-dance castigatori au fost Inna feat Eric Turner cu melodia “Bop, Bop”, in timp ce trupa Holograf cu melodia “De cate ori sa te iubesc” a fost laureata la categoria Cea mai buna piesa pop-rock.
La categoria Cel mai bun mesaj, premiul a revenit formatiei Proconsul cu piesa “Un om mai bun”, iar Cel mai bun video — Youtube a fost castigat de Shift feat. Andra cu “Avioane de hartie”.
Premiul pentru debut i-a revenit Nicoletei Nuca.

In cadrul galei au fost acordate si doua premii speciale. Premiul special pentru intreaga cariera i-a fost acordat muzicianului Marius Teicu, distinctia fiindu-i inmanata de Angela Similea si Corina Chiriac, iar Gabriel Cotabita a primit Premiul de Excelenta Radio Romania. Distinctia a fost inmanata de textiera Andreea Andrei si compozitorul Ionel Tudor.

Trofeele care au fost acordate castigatorilor au fost creatii originale din cristal cu incrustatii de argint, purtand semnatura artistului plastic Ioan Tamaian.

Pentru prima data, echipa de prezentatori a galei a fost alcatuita exclusiv din oameni de radio – Daniela Mihai Soare — unul dintre “Prietenii de la ora 10” si realizatorul “Matinalului Radio Romania Actualitati” Eugen Rusu.

See Also

Seara s-a incheiat cu un recital sustinut de Delia.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top