Now Reading
“Schimb urgent…trei surori”, in premiera la Teatrul “Maria Filotti” din Braila

“Schimb urgent…trei surori”, in premiera la Teatrul “Maria Filotti” din Braila

Teatrul Maria Filotti va invita joi, 31 martie de la orele 18.30, la Teatrul Fani Tardini din Galati sa vizionati in premiera spectacolul ”Schimb urgent…trei surori” de Nagle Jackson. Regia artistica este semnata de managerul teatrului, Lucian Sabados, scenografia apartine lui Gheorghe Mosorescu, coregrafia a fost realizata de Liliana Stan, iar aranjamentele muzicale sunt concepute de compozitorul si pianistul Cornel Cristei. Spectacolul ”Schimb urgent…trei surori” aduce la rampa o distributie de indragiti si talentati actori precum: Monica Ivascu, Marcel Turcoianu, Corina Bors, Catalina Nedelea, Emilia Mocanu, Adrian Stefan, Flori Popa, Dan Moldoveanu si Alexandru Marin, alaturi de mai vechi colaborator, Lucian Pinzaru, actor al dramaticului galatean.
Spectacolul “Schimb urgent …trei surori “ propune o poveste de o mare actualitate politico – sociala, un capitol de istorie recenta , o drama ce se urmareste cu sufletul la gura, avand ca fundal spatiul unui teatru academic rus, inainte si dupa glasnost. Asemanarile cu destinul artelor spectacolului din Romania de dupa revolutia din 1989 sunt frapante si creaza o emotie puternica, atat pe segmentul comic, dar si pe cel de drama.
Comedie dulce-amaruie, textul apartine dramaturgului american Nagle Jackson, actor in Boston si se constituie intr-o fina analiza a schimbarilor legate de numele lui Gorbaciov, survenite in Rusia anilor ’91-’92. Reflectie asupra unei societati supuse rigorilor de tot soiul in drumul ei spre capitalism, cu toate inconvenientele presupuse de metamorfoza mentalitatii, spectacolul intitulat” Schimb urgent… Trei surori”, dezvaluie pe de o parte lumea din spatele cortinei, viata unui teatru in interiorul sau, dar si framantarile ce apar intr-o societate supusa unor schimbari periodice .

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top