Now Reading
Douazeci si patru de spectacole invitate la Festivalul International de Teatru Nou Arad!

Douazeci si patru de spectacole invitate la Festivalul International de Teatru Nou Arad!

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad si Consiliul Local al municipiului Arad organizeaza in perioada 7-15 mai 2016 cea de-a patra editie a Festivalului International de Teatru Nou.
Din selectia de anul acesta realizata de criticul de teatru Claudiu Groza fac parte spectacole nominalizate la Premiile UNITER, precum The Sunset Limited de Cormac McCarthy, regia Andrei si Andreea Grosu, productie a Teatrului UNTEATRU (nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol) si Pisica verde de Elise Wilk, regia Bobi Pricop, productie a Teatrului „Luceafarul” Iasi (nominalizat pentru cea mai buna regie).
Prezentand o imagine fidela a tendintelor teatrale romanesti actuale, selectia FITN4 cuprinde si spectacole cu teme sociale sau care vorbesc despre perioada comunista. Astfel, Antisocial – un spectacol de Bogdan Georgescu, productie a Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu este creat pe baza unui fapt social real care a provocat un imens scandal mediatic, si aduce in atentie un subiect incomod: permanenta transformare si reinventare a invatamantului romanesc si dezvoltarea unui sistem educational viu.
Tot despre o realitate vorbeste si abordarea regizorala a Anei Margineanu pe textul scris de Peca Stefan in Anul disparut.1989.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad va prezenta spectacolul „Varful aisbergului” de Antonio Tabares in regia lui Theodor-Cristian Popescu, in premiera, in prima zi de Festival.
De asemenea, vor fi prezente si doua trupe de teatru din Italia si Ungaria, cu spectacolele Operastracci si respectiv Dancing Graffiti.
O editie care ii are in prim plan pe tineri si unele dintre cele mai apreciate productii teatrale ale momentului vor face deliciul spectatorilor Festivalului International de Teatru Nou Arad din acest an.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top