Now Reading
Cristian Mungiu a fost desemnat cel mai bun regizor in cadrul Festivalului de la Cannes

Cristian Mungiu a fost desemnat cel mai bun regizor in cadrul Festivalului de la Cannes

Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la festivalul de la Cannes, pentru filmul “Bacalaureat”, in cadrul ceremoniei ce a avut loc duminica seara, in incheierea festivalului. Regizorul roman a primit premiul ex-aequo, alaturi de francezul Olivier Assayas, acesta din urma fiind recompensat pentru filmul “Personal Shopper”.
Celebrul critic de film Peter Bradshaw, de la The Guardian, numeste filmul lui Mungiu “un studiu de observatie de 5 stele despre compromisul birocratic din Romania, realizat cu minutiozitate si subtilitate”. Britanicul a acordat 5 stele din 5 filmului.
Intrebat la conferinta de presa daca filmul este un portret al societatii romanesti, sau o pilda general- umana, Cristian Mungiu a raspuns: “Sper ca, de fapt, fac filme despre natura umana.”
“Bacalaureat” spune povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie care trebuie sa decida care e cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui in contextul societatii romanesti de astazi.
In rolurile principale sunt distribuiti actorii Adrian Titieni si Maria Dragus, alaturi de Lia Bugnar, Malina Manovici, Vlad Ivanov, Rares Andrici. Scenariul si regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizata de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Paduretu. Director de film este Adrian Moroca, iar producator executiv, Tudor Reu.
Cristian Mungiu a primit in 2007 Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru pelicula “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”. A revenit in competitia festivalului cu “Dupa dealuri”, in 2012. Atunci, filmul sau a primit doua premii: cel pentru scenariu si cel pentru interpretare (Cristina Flutur si Cosmina Stratan).

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top