Now Reading
Trofeul celei de-a XII-a editii a festivalului George Grigoriu a ramas in Romania!

Trofeul celei de-a XII-a editii a festivalului George Grigoriu a ramas in Romania!

De multi ani, Romania nu a mai pastrat in tara trofeul Festivalului International de Muzica Usoara, George Grigoriu. Si asta nu pentru ca reprezentantii din tara noastra ar fi fost slab pregatiti, ci pentru ca premiantii au avut intotdeauna prestatii impecabile.

phpL9GY9oPM

Iata ca in acest an, la cea de-a XII-a editie de festival, frumoasa Alexandra Costache, in varsta de doar 17 ani, originara din Bucuresti a reusit sa impresioneze maxim atat juriul editiei condus de Marius Teicu, dar si publicul spectator in neincapatoarea Sala Polivalenta din Braila, prin interpretarea cu maxima maiestrie a pieselor “Amurg” – compusa de George Grigoriu si “Romania”, piesa interpretata in original magistral de catre Adrian Daminescu, cel care ii este profesor de canto Alexandrei.

Astfel, Alexandra a reusit sa castige Trofeul celei de-a XII-a editii a Festivalului “George Grigoriu” si sa readuca aceasta onoare tarii noastre.

phprYqwyIPM

Pe locul I, in cadrul galei ce a avut loc duminica, 22 mai, la Braila s-a clasat italianul Marco Sentieri, elev al scolii de muzica Roxyl Music,

phpWI2W3lPM

locurile II si III fiind ocupate tot de concurenti romani: Ana Maria Rosu, respectiv Eliza Nirlu, ambele alegand piese rar cantate in festivalul “George Grigoriu”, “Orgolii”, respectiv “Te stiu de mult”.

phpclCLYNPM

phpGlI0nWPM

Urmatoarele premii acordate, mentiunile, au revenit pe rand lui Luis Navarro din Italia – Mentiunea I

phpuZLWl7PM

Rodica Elena Tudor – Mentiunea II

phpEYRLflPM

si Alexandra Penciu – Mentiunea III.

phpzf4gnKPM

See Also

A fost acordat si premiul special al Uniunii Muzicologilor din Romania, Mirunei Diaconescu, tot reprezentanta Romaniei.

phpPuJIZ1PM

Diplome de participare au primit: Mane Bischof – Elvetia, Octavian Brosteanu – Romania, Stefani Ilieva – Bulgaria, Rares Ciprian Vazoc – Romania, Cristiano Turrini – Italia, Roxana Florea – Romania, Valeria Papish – Ucraina, Elena Cristina Petcu – Romania, Ricardo Vietti – Italia, Doru Ciutacu – Romania, Kristina Doncheva – Bulgaria, Natalia Dilan – Moldova si Sebastian Tudor – Romania.

Seara a fost incheiata de Connect-R si ale sale hituri cantate live, cu band, care a ridicat publicul in picioare, fiind aclamat in repetate randuri.

phpYyH6MDPM

phpGbGjOBPM

php0Noj4NPM

20160522_211716

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top