Now Reading
Teatrul “Maria Filotti Braila” a fost apreciat recent in cadrul unor festivaluri de prestigiu

Teatrul “Maria Filotti Braila” a fost apreciat recent in cadrul unor festivaluri de prestigiu

In ultima perioada, Teatrul Maria Filotti Braila a avut satisfactia si bucuria de a participa la cateva manifestari festivaliere prestigioase.
Astfel, in perioada 28 – 29 mai a fost prezent in selectia finala a Festivalului – Concurs National de Comedie Romaneasca FESTC0 organizat de Teatrul de Comedie Bucuresti.
In aceasta onoranta manifestare, Teatrul brailean a prezentat indragitul spectacol “Acasa la tata” pe un text de Mimi Branescu in regia inspirata a lui Radu Nichifor.
Reprezentatia din 28 mai de la Sala Noua a Teatrului de Comedie a beneficiat de un public numeros si exigent care a primit cu multa caldura spectacolul brailean.
O data reintoarsa la Braila, echipa s-a pregatit pentru urmatoarea deplasare foarte importanta din calendarul acestui an, si anume onoranta invitatie de a participa cu spectacolul “Jacques si stapanul sau” la Festivalul International al Artelor Scenice BITEI, editia a XII-a, organizata de Teatrul Eugene lonesco din Chisinau.
Spectacolul brailean, pe un text de Milan Kundera si in regia filagranata a consacratului regizor Cristi Juncu a fost prezentat miercuri, 1 iunie, la sediul Teatrului Rus Cehov din Chisinau.
Spectacolul s-a bucurat de mare interes si succes la un public rafinat, bun cunoscator si care a rasplatit minute in sir cu aplauze reprezentatia colegilor actori.
De altfel, in chiar ziua reprezentatiei s-au mai aflat vesti interesante si importante si anume faptul ca acelasi spectacol “Jacques si staptanul sau” s-a calificat si a fost selectionat la cea de-a XXVIII-a editie a Festivalului de Teatru Pledez peniru tine(ri) de la Piatra Neami, din perioada 5 -17 noicmbric 2016.
A doua stire este decizia Ministerului Culturii din Republica Moldova de a acorda Teatrului Eugene lonesco din Chisinau onorantul si meritatul titlu de Teatru National. Vestea este cu atat mai importanta cu cat anual se intentioneaza sa se desfasoare schimburi de spectacole, atat la Braila cat si la Chisinau.

Totodata, anuntam pe aceasta cale faptul ca noua editie a Festivalului de Teatru “Zile si nopti de teatru la Braila” se va desfasura in luna septembrie.

Le uram succes actorilor Teatrului “Maria Filotti”, proiecte importante si ambitioase si o noua stagiune de succes!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top