Now Reading
Din toamna, Festivalul de Teatru “Zile si Nopti” revine in forta la Braila, cu cea de-a X-a editie!

Din toamna, Festivalul de Teatru “Zile si Nopti” revine in forta la Braila, cu cea de-a X-a editie!

Cea de-a X a editie a Festivalului ”ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA” (19-25 septembrie) se afla sub puterea unei sintagme si metafore, tema din acest an intitulandu-se simplu, dar puternic “TEATRUL – INTRE POVESTE SI CRIZA”.

Programul integral al acestui important eveniment il puteti consulta in pagina creata special de Star Gossip Magazine – aici.

Teatrul, acest minunat “mecanism de producere si impartasire a povestilor Omului catre semenii sai”, mai ales in aceste timpuri complicate si …fluide are o raspundere majora, cea de a imbina povestea cu contextele istorice, politice si culturale, incercand o dublare a entertainement-ului cu reflectia si gandirea.
Este ceea ce Teatrul brailean incearca printr-o selectie riguroasa a spectacolelor subsumate acestei incitante teme. Provocarea este cu atat mai mare cu cat marea majoritate a spectacolelor sunt realizate de regizori tineri, pana in 30 de ani. Colective teatrale cunoscute si recunoscute, autori contemporani celebri si exemplari, regizori si actori legati prin legamantul varstei sau al profesiunii lor de credinta, stiluri teatrale diverse dar, cumva, complementare, articuland un program ce se adreseaza spectatorilor si tuturor semenilor nostri, mai mult decat ne-am putea astepta.

O editie ce mai subliniaza un mare eveniment, cred, al intregului teatru romanesc, redeschiderea oficiala, dupa 2 ani si jumatate al acestui somptuos teatru, ”MARIA FILOTTI”. O emblema a Brailei si, speram, o importanta fereastra a Teatrului Romanesc catre alte scoli si voci teatrale europene!
Un moment unic, o intalnire eveniment cu regizori aflati in prim planul fenomenului teatral national, precum: Radu Afrim, Cristi Juncu, Erwin Simsensohn, Sanziana Stoican, Vladimir Anton, Stefan Lupu, Slava Sambisi, Adrian Iclenzan, Radu Iacoban, Andrei si Andreea Grosu, Andrei Majeri, Dragos Alexandru Musoiu, dar si cu actori de exceptie, pe care cu siguranta ii cunoasteti, i-ati vazut, i-ati aplaudat: Marius Manole, Cecilia Barbora, Medeea Marinescu, Ada Gales, Emilia Dobrin, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Florentina Nastase, Ionut Visan s.a.
, a declarat managerul Teatrului “Maria Filotti”, dl Lucian Sabados.

See Also

Biletele pentru festival vor fi puse in vanzare la Agentia teatrului din Strada Mihai Eminescu nr.2 incepand cu data de 23 august 2016, ora 10. Tot la Agentia teatrala pot fi consultate tarifele, precum si detalii suplimentare legate de distributia spectacolelor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top