Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu…. Florentina Nastase | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” – “Menajeria de sticla este o feerie spusa intr-un cadru incantator”

EXCLUSIV! De vorba cu…. Florentina Nastase | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” – “Menajeria de sticla este o feerie spusa intr-un cadru incantator”

In perioada 19-25 septembrie Teatrul “Maria Filotti” din Braila gazduieste unul dintre cele mai importante evenimente teatrale de nivel national, Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”.
In acest an ne vom putea bucura de regizori si actori de exceptie, piese foarte recente si cu un puternic impact asupra publicului spectator.
Star Gossip Magazine, puternic sustinatoare a intregului fenomen teatral romanesc, in special a teatrului brailean, deschide astazi seria de interviuri realizate cu ocazia celei de-a X-a editii de festival, cu actorii si/sau regizorii implicati in productiile selectate.

Marti, 20 septembrie, ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului, talentata regizoare din noua generatie Sanziana Stoican ne propune piesa “Menajeria de sticla“, un spectacol despre o lume care traieste la granita dintre realitate si fantezie si una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams.
Piesa a fost nominalizata la editia din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar” – Florentina Nastase, pentru rolul Laura.
Astfel ca deschidem aceasta serie de scurte interviuri chiar cu Florentina Nastase, actrita teatrului “Toma Caragiu” – Ploiesti.

1.Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

„Menajeria de sticla” in regia Sanzianei Stoican este o feerie, o poveste cu zane spusa intr-un cadru incantator, doar ca printii care ar trebui sa le salveze nu sunt tocmai eroii de basm la care te-ai astepta pentru ca povestea sa aiba un final fericit.

2. De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Din nostalgie. Pentru o poveste spusa frumos, cursiv, pentru a vedea patru actori vulnerabili, condusi cu gingasie de o regizoare foarte sensibila.

943945_1040705202660079_935180187464869499_n

3. Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Ma bucur sa revin aici de fiecare data, acum va fi a patra intalnire a mea cu publicul brailean si ma astept sa fie o revedere fericita. Anul acesta voi putea sta mai mult la Braila in perioada festivalului, intrucat voi juca in doua spectacole, in „Menajeria de sticla”, de Tennessee Williams, o productie a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiesti si in „Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian, regia Dragos Alexandru Mu?oiu, productie a Teatrului de Comedie din Bucuresti. Ma bucura mult aceasta selectie, vor fi doua spectacole foarte diferite si doua roluri foarte diferite pentru mine, pe care ma bucur sa le impartasesc cu publicul de aici. In plus, la Braila am prieteni, familie, am multe motive pentru a ma bucura de atmosfera de aici.

4. Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

See Also

Sunt la curent cu productiile teatrului „Maria Filotti” de doar cativa ani, mai exact de cand colegul nostru, Ionut Visan, si-a inceput aici colaborarea, dar si de cand fostul director al Teatrului „Toma Caragiu”, dl. Sabados, a preluat mandatul de manager al teatrului brailean. In aceasta perioada de timp am vazut productii indraznete, o oferta variata a spectacolelor, dar si actori foarte buni care sustin partituri dintre cele mai diferite. Trupa este un punct forte si pentru regizorii care vin aici, si pentru publicul spectator.

5. Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Doresc s? imi continui dezvoltarea in cadrul teatrului „Toma Caragiu”, am mereu cate ceva de invatat de la colegii mei si de la regizorii care vin aici, este o atmosfera de lucru foarte placuta si avem un public foarte fain. O sa imi continui, de asemenea, colaborarea cu teatrele din Bucuresti, cu Teatrul de Arta si cel de Comedie. Si apoi, vara de vara, voi continua sa pregatesc alaturi de regizorul Victor Olahut si dramaturgul Flavius Lucacel, proiectul nostru de suflet „Cultura-n sura”. Iar undeva in octombrie, cred, va fi premiera unul mediu-metraj la care am lucrat in primavara, in regia lui Bogdan Theodor Olteanu.

Credite foto: Foto 1 – Larisa Balta – revista Sub25
Foto 2 – Maria Stefanescu.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker