Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu…Stefan Lupu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” – “Aglaja este un spectacol complet, emotionant, dulce-amar”

EXCLUSIV! De vorba cu…Stefan Lupu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” – “Aglaja este un spectacol complet, emotionant, dulce-amar”

Aglaja“, piesa propusa de Centrul Cultural European pentru UNESCO Bucuresti ( miercuri, 21 septembrie, ora 20.00, Sala Studio – Teatrul “Maria Filotti” Braila) in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila” ( 19-25 septembrie) este una din piesele pe care marturisim ca de abia asteptam sa le vedem!
De ce? Pentru ca este o feerie! Pornind de la tema piesei – viata artistilor de circ, la decoruri, imbinarea de teatru-dans si jocul actoricesc al celor cooptati in aceasta productie impresionanta.
Astazi stam de vorba cu Stefan Lupu, un artist de esenta pura, regizorul acestei piese si actor intr-un rol secundar, dar important.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

‘’ AGLAJA’’ este un spectacol de teatru complet in care imaginea , dansul, muzica si povestea impresioneaza, socheaza sau emotioneaza publicul spectator. O fuziune a genurilor, tipologiilor,tabuurilor,durerilor sufletesti, pe o taraba frumos ornamentata, din bâlciul ‘’ Teatrul Romanesc’’. In momentul in care vezi spectacolul iti vine sa gusti din el…e dulce amar…

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Publicul trebuie sa vada spectacolul ‘’ Aglaja’’ si sa inteleaga faptul ca tanara generatie de actori are pasiune, curaj ,creativitate, foarte mult talent si trebuie sustinuta.’’Aglaja’’ este un spectacol surprinzator, bizar , surealist si este un obligo in festivalul de anul acesta. E genul de spectacol care ramane intiparit in minte pentru mult timp.

aglaja-14613300403570-resize

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Festivalul de la Braila este cunoscut in toata tara si exista foarte multe trupe importante care au jucat, joaca si vor juca in acest festival iar pentru echipa ‘’Aglaja’’, participarea la acest festival este o bucurie si o incercare de a oferi mai mult decat un spectacol de teatru, incercarea de a lasa un parfum melancolic si sincer publicului brailean.

See Also

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Nu cunosc trupa foarte bine, dar stiu ca exista deschidere fata de nou si actual, ceea ce mi se pare foarte important si stiu, de asemenea, ca exista actori cu un potential foarte bun, atat pe plan individual, cat si parte din aceasta trupa. Am un mare respect fata de cativa actori ai teatrului brailean, pe care i-am vazut jucand, cu care am avut prilejul sa lucrez si marturisesc faptul ca a fost o reala placere.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Exista multe ganduri si planuri de viitor, dar trebuie sa constientizez faptul ca de la teoretic si visator, pana la practic si concret este un drum anevoios cu multe incercari…Vreau totusi sa mentin un echilibru armonios intre artele spectacolului.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker