Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu ….Medeea Marinescu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”: “Memoria apei este o poveste puternica, o permanenta pendulare intre lacrima si zambet”

EXCLUSIV! De vorba cu ….Medeea Marinescu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”: “Memoria apei este o poveste puternica, o permanenta pendulare intre lacrima si zambet”

Teatrul Maria Filotti si-a propus in cadrul editiei a X-a a Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila” nu doar sa incante publicul spectator cu povesti impresionante, ci si cu distributii de exceptie.
Astfel ca joi, 22 septembrie, cu incepere de la ora 18.00, Sala Mare a Teatrului brailean va gazdui piesa “Memoria apei“, o productie tulburatoare a Teatrului National Bucuresti, cu o distributie de zile mari ( Cecilia Barbora, Medeea Marinescu, Marius Manole si Raluca Aprodu fiind doar cateva dintre aceste nume). Piesa reprezinta o calatorie in universul interior al fiecaruia. Un spectacol pentru suflet, despre relatiile de familie, despre regasire si acceptare din iubire.

Astazi stam de vorba cu Medeea Marinescu, una dintre cele mai prolifice si de succes actrite din actuala generatie, statut inveterat in ani multi si buni de cariera.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

Memoria apei e povestea a trei surori reunite la inmormantarea mamei. Povestea unor destine triste, esuate,fara nimic grandios in ele, spusa cu mult umor si cinism.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

De la prima lectura am iubit acest text. Partituri extrem de ofertante pentru actori,povesti puternice, umor fin, o permanenta pendulare intre lacrima si zambet, bucuria de a lucra un asemenea text cu unii din cei mai importanti actori ai Nationalului( Cecilia Barbora, Marius Manole, Andrei Finti, Natalia Calin,Raluca Aprodu si Diana Dumbrava)sub indrumarea unui regizor pe care l-am descoperit cu bucurie in aceasta colaborare, Erwin Shimshenshon, si a scenografei Alina Herescu, si a reintalnirii cu Vlaicu Golcea, cel care semneaza muzica originala a spectacolului.

main_7M2A9207

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Orice festival e o sarbatoare. Inseamna bucuria de a ne intalni, cei din breasla ( foarte rar, oricat de ciudat ar parea, avem timp sau ocazii sa ne vedem colegii din celelalte teatre), emotia de a ne ” arata” unui public nou, dar si de a urmari noi, la randul nostru spectacolele colegilor si de a schimba impresii, de a trai un fel de efervescenta care se naste in timpul unui astfel de festival. In plus, mi-a placut intotdeauna sa vin sa joc in Teatrul Maria Filotti, e un teatru de prestigiu, o cladire superba, o adevarata bijuterie, o scena excelenta pentru a face teatru. Ultimele spectacole pe care le-am jucat aici, in turneu, Straini in Noapte si Fa-mi loc! au fost foarte bine primite de publicul brailean si sper ca asta se va intampla si acum, cu prilejul acestui festival.

See Also

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Teatrul din Braila are traditie. Are si noutate. Stiu ca regizori importanti precum Catalina Buzoianu, Mircea Daneliuc sau Victor Ioan Frunza au montat spectacole importante aici la Braila. dupa cum stiu ca generatia tanara, Radu Afrim si Radu Apostol au continuat aceasta traditie cu spectacole la fel de importante. Nu pot sa nu amintesc de colegul si bunul meu prieten Marius Manole, care si-a inceput cariera in acest teatru. Asa ca nu pot sa spun decat ca privesc cu admiratie numele si renumele pe care il poarta acest Teatru.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Trebuie sa spun ca vin dupa o mica pauza, binevenita de altfel, pe care o ” datorez” celui de al doilea fiu. Luna septembrie inseamna reintoarcerea mea la teatru, cu o serie de turnee alaturi de Florin Piersic in Straini in Noapte, purtand semnatura Maestrului Radu Beligan, apoi turneul spectacolului Vanilla Skype, cu o distributie remarcabila ( Marcel Iures, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu si trei foarte tineri actori, Alex Ion, Mircea Postelnicu si Vlad Purdel), reluarea spectacolului Fa-mi loc! alaturi de Marius Manole, purtand aceeasi semnatura a Maestrului Beligan, spectacolele Nationalului, spectacolele independente alaturi de Lia Bugnar….
Va fi o toamna incarcata de turnee, sper, insa, sa imi gasesc linistea si ragazul necesare pentru noi proiecte. Vom vedea!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker