Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Sabina Branduse & Florin Hritcu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Spectatorii care vor vedea spectacolul vor reinvata ce inseamna dragostea si rasul”

EXCLUSIV! De vorba cu….Sabina Branduse & Florin Hritcu | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Spectatorii care vor vedea spectacolul <> vor reinvata ce inseamna dragostea si rasul”

Ce ar fi lumea daca nu ar exista dragoste? Fie ea plasata intr-un spatiu atipic, asa cum este prezentata in piesa “Aproape“, in regia talentatului Vlad Cristache, propusa de Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, in cadrul editiei din acest an a Festivalului de Teatru brailean, gazduit de Teatrul Maria Filotti, in perioada 19-25 septembrie.
Placere si exaltare, retrageri tematoare, dulci stangacii, tafne rasfatate, gesturi oprite la jumatatea drumului dintre dorinta si bunavointa, toate se amesteca in licoarea tare a indragostirii, pe care cu totii le-am trait si de care ne vom reaminti, in cea de-a cincea zi de festival, vineri, 23 septembrie, cu incepere de la ora 18.00 ( Sala Mare).

Stam de vorba astazi cu tinerii si frumosii actori din generatia tanara, Sabina Branduse si Florin Hritcu, intr-un nou interviu dedicat Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila”.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

Sabina Branduse: Spectacolul “Aproape” al Teatrului Tineretului, Piatra Neamt, regizat de Vlad Cristache, este ca o cutiuta muzicala, uitata in zapada, din care ies, rand pe rand, sapte povesti de dragoste. Este o bucurie pentru spectatorii de toate varstele si o intalnire scenica fericita a actorilor din distributie.
Florin Hritcu: Vlad Cristache, regizorul spectacolului, l-a descris cel mai bine in cateva cuvinte:’Este un spectacol atat de dulce ca ti se strepezesc dintii.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Sabina Branduse: Ca sa-si aminteasca de cat de mult bine le fac dragostea si rasul.
Florin Hritcu: Pentru ca este ‘un spectacol dulce’

apr

Ce inseamna pentru voi participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Florin Hritcu: Ma bucur foarte mult ca plec impreuna cu colegii de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt la drum. Abia astept sa ajung in orasul si teatrul despre care am auzit cateva legende si povesti de la colega mea Corina Grigoras.
Sabina Branduse: Inseamna prima mea deplasare cu un spectacol de la Teatrul Tineretului si debutul primului meu turneu in calitate de actrita angajata.

See Also

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Florin Hritcu: Cunosc o parte dintre actorii tineri care lucreaza la Braila; am incredere in ei si ca lucrurile merg in directia care trebuie.
Sabina Branduse: Una foarte buna, cladita pe spectacolele vazute, pe faptul ca acolo isi gasesc spatiu de exprimare regizori consacrati si pentru ca festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila” sprijina noua generatie de artisti.

Care sunt principalele voastre obiective profesionale de viitor?

Sabina Branduse: Sa lucrez, sa lucrez si iar sa lucrez. In medii la fel de prietenoase si profesionale precum cel intalnit la Piatra Neamt, unde traiesc si satisfactia ca, intr-o stagiune, am scos 3 premiere, care se joaca cu sala plina. Imi doresc sa fac film, teatru radiofonic, documentar si social, seriale tv, sa dublez voci pentru desene animate, vreau sa le incerc pe toate… Dar, pana una alta, ma concentrez pe repetitiile pentru spectacolul “Cum va place”, regizat tot de Vlad Cristache, si pe premiera care va avea loc luna urmatoare.
Florin Hritcu: Imi doresc sa continui sa lucrez la Teatrul Tineretului la fel de frumos si mult ca pana acum si sa mai joc intr-un film lungmetraj.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker