Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Andrei Majeri | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Invitam publicul brailean sa vizioneze , cel mai bine primit spectacol din stagiunea craioveana”

EXCLUSIV! De vorba cu….Andrei Majeri | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” : “Invitam publicul brailean sa vizioneze <>, cel mai bine primit spectacol din stagiunea craioveana”

Exploziv“, dupa cum ii spune si titlul, este, am putea spune, o piesa manifest, ce prezinta varsta adolescentei, cu toate nesigurantele, visele si temerile acestei varste. “Exploziv” vorbeste despre relatia parinti-copii, relatia elev-profesor, prima dragoste, raporturile de putere intre colegi de clasa, prietenie, dorinta de popularitate, revolta, spaime, obsesii si vise.
Piesa prezentata de Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova se va juca in ultima zi a Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila”, duminica – 25 septembrie, cu incepere de la ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” Braila.

Stam de vorba astazi cu Andrei Majeri, regizorul spectacolului, un artist din valoroasa noua generatie.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an in cadrul festivalului?

EXPLOZIV de Elise Wilk (regia – Andrei Majeri, scenografia – Alexandra Panaite)a fost gandit ca un spectacol provocator, cu mult umor si un ritm antrenant, avand totodata un fior tragic. Publicul craiovean a umplut salile de nenumarate ori, recenziile specialistilor fiind laudative, iar produsul a fost cel mai bine vandut spectacol al stagiunii. Aceste aspecte, dar si selectarea sa in mai multe festivaluri ne-au confirmat succesul de public, dar si cel de critica.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Asteptam cu nerabdare intalnirea cu publicul brailean, care va fi tinut cu sufletul la gura, o ora si un sfert, de zece actori foarte buni. Protagonista, Natasa Raab, alaturi de colegii din trupa tanara a Teatrului National „Marin Sorescu” Craiova iubesc acest spectacol, aspect vizibil in fiecare reprezentatie.

12573661_10208703884613286_6858406669336380740_n

Ce inseamna pentru dvs. participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Prezenta la festivalul brailean si bucuria de a juca in superba sala mare a Teatrului „Maria Filotti” ne onoreaza si da startul unui mini-turneu de festivaluri la care EXPLOZIV va fi prezent.

See Also

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Teatrul brailean este recunoscut pentru curajul de care da dovada cu productiile sale, trupa foarte buna si sala mare, care este o bijuterie. Totodata, regizorii foarte buni care au montat acolo pun teatrul pe harta celor mai bune din tara.

Care sunt principalele dvs. obiective profesionale de viitor?

Terminarea doctoratului, montarea mai multor spectacole pe texte clasice si contemporane in provincie, dar si in Bucuresti, cunoasterea cat mai multor artisti de buna calitate.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker