Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu….Alex Bogdan | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu….Alex Bogdan | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Teatrul “Maria Filotti” Braila va incheia apoteotic cea de-a X-a editie a Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila“, cu o piesa in spirit brailean, scrisa de marele autor originar din frumosul oras, Mihail Sebastian.
Jocul de-a vacanta“, varianta lirica prezentata de echipa de la Teatrul de Comedie Bucuresti inlocuieste atmosfera lenesa a unui text scris acum mai bine de 75 de ani, cu un aer fresh si straniu; ritmul este cel al anului 2016, insa poezia ramane cea a unui timp din afara timpului.
Piesa se va juca duminica, 25 septembrie, cu incepere de la ora 20.00, in Sala Studio.

Stam de vorba astazi cu unul dintre cei mai buni si nebuni actori ai momentului, Alex Bogdan, cel care detine rol principal in productia “Jocul de-a vacanta”.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

O piesa devenita aproape un clasic in dramaturgia romaneasca, pe care noi o scuturam putin de praf. Îi punem wi-fi, colanti, bling-blinguri si ne jucam cu perne pe o saltea imensa.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Sa vina oamenii, pentru ca este o abordare libera dupa Sebastian si publicul trebuie sa vada ca exista multe forme in care se poate imbraca un text. Spun asta pentru ca se joaca si la teatrul dumneavoastra “Jocul de-a vacanta”. Asa se creste gustul, avand termeni de comparatie. Si sa vina evident pentru ca joc eu 🙂

foto-grup

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Eu sunt foarte legat de Braila. Am multi prieteni in teatru. Am venit de foarte multe ori sa vad spectacolele puse de Radu Afrim. Iubesc sala si cred ca festivalul acesta are anul acesta o selectie de spectacole care poate rivaliza lejer cu FNT-ul.

See Also

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Teatrul brailean a avut un boom cand a inceput Afrim sa monteze, sau domnul Frunza, pe urma lucrurile s-au calmat, apoi aproape ca s-au calmat de tot. Trebuie reinvestit intr-un teatru performant, provocator, care sa propuna lucruri mari. Actori mari aveti. Mai ramane sa se faca si spectacole pe masura actorilor.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Sa ma las de actorie si sa regizez spectacole de teatru.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker