Now Reading
„Fresca” de Angelin Preljocaj in prima zi a Festivalului National de Teatru

„Fresca” de Angelin Preljocaj in prima zi a Festivalului National de Teatru

La doar o luna de la premiera mondiala a spectacolului „La Fresque – L’Extraordinaire Aventure” semnata Angelin Preljocaj – spectacolul de dans „Fresca” va sosi in Capitala Romaniei, pentru a deschide cea de-a 26-a editie a Festivalului National de Teatru, in 21 octombrie, pe scena Salii Mari a Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

Premiera absoluta a celei mai recente creatii a celebrului coregraf Angelin Preljocaj, „La Fresque – L’Extraordinaire Aventure”, a avut loc saptamana trecuta, 20 septembrie, pe scena Grand Théatre de Provence din Aix-en-Provence, Franta, bucurandu-se de un exceptional succes. „Le Figaro” publica imediat dupa seara de deschidere o elogioasa „cronica scrisa sub forta seductiei” intitulata „Intre forta si poezie”, iar „Maison de la Danse” detalia in termeni sintetici: „Noua creatie a lui Angelin Preljocaj, care te infioara, pune in discutie problema reprezentarii individului in societatea actuala, prin prisma unei creatii care amesteca voit registrul miraculosului cu cel al supranaturalului. Dansul se intrupeaza prin formule care balanseaza intre imagine fixa si miscare, intre instantaneul inghetat al clipei si durata, intre viu si inert. (…) Aceasta creatie – cu adevarat O Aventura Extraordinara – il determina pe spectator sa plonjeze intr-o lume fantastica si reveleaza puterea supranaturalului in arta picturala.”

Fresca este prima creatie coregrafica a anului 2016 semnata de marele artist dupa aniversarea a 30 de ani de existenta a companiei Ballet Prejlocaj. Si aici, Angelin Preljocaj a ales sa colaboreze pentru costumele spectacolului cu o importanta creatoare – Azzedine Alaïa – descrisa de specialisti drept un „purtator de cuvant al modernitatii in lumea traditiilor”, iar muzica baletului este semnata de un alt renumit artist de mare talent – compozitorul Nicolas Godin, unul din membrii faimosului grup „Air”.

See Also

In cadrul Festivalului National de Teatru spectacolul „Fresca” va avea doua reprezentatii, fiind programat in zilele de 21 octombrie, de la ora 20.00 si in 22 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Salii Mari a Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker