Now Reading
Cea de-a 26-a editie a FNT isi propune sa readuca oamenii spre cultura

Cea de-a 26-a editie a FNT isi propune sa readuca oamenii spre cultura

Cea de-a 26-a editie a Festivalului National de Teatru se va desfasura in perioada 21 – 30 octombrie, la Bucuresti. Forta editiei de anul acesta a Festivalului National de Teatru este reprezentata de tenacitatea cu care organizatorii s-au luptat sa prezinte valorile din teatrul romanesc si din strainatate. Patru spectacole invitate, de mare calibru, sunt incluse in programul FNT2016, o editie ce si-a propus sa ne redeschida si sa ne readuca pe noi toti spre cultura. Astfel, pe langa cele 40 de spectacole romanesti din stagiunea 2015-2016, care vor putea fi vazute la Bucuresti in perioada 21- 30 octombrie, publicul spectator se va putea bucura de creatiile unora dintre cei mai mari artisti internationali ai momentului, invitati speciali ai festivalului: Lev Dodin, Angelin Preljocaj si Carolyn Carlson.

Miercuri, 12 octombrie, la Sala Media a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, a avut loc conferinta de presa consacrata FNT-ului, eveniment la care au participat zeci de jurnali?ti, oameni de cultura, organizatorii acestui festival si sustinatori ai artei teatrale. Conferinta a fost moderata de Marina Constatinescu – selectioner si director artistic al Festivalului, alaturi de Aura Corbeanu – director executiv FNT, vicepresedinte UNITER si Ion Caramitru, director general TNB, in calitate de organizatori principali.

Unul dintre principalele scopuri ale acestui festival il reprezinta dorinta de a arata valoarea din momentul prezent a teatrului romanesc si de a reface legaturi internationale institutionale, potrivit declaratiilor facute de Marina Constantinescu, selectioner si director artistic al Festivalului. “Cred in selectia aceasta si cred in valoarea Festivalului. Si mai cred in valoarea unei echipe care va face ca acest eveniment major sa ne aduca pe toti impreuna, pe o insula magica – a lui Prospero, daca vreti – timp de 10 zile, intr-un Bucuresti transformat in Capitala a Teatrului: un exercitiu in care ne straduim sa fim altfel, influentati de magia teatrului romanesc si nu numai”.

Din structura celei de-a XXVI-a editii a FNT fac parte si diferite lansari de carte, workshop-uri, proiectii speciale de film, o impresionanta serie de expozitii, printre care si cele dedicate maestrului coregraf Gigi Caciuleanu si actorului Marcel Iures.

Cea de-a XXVI-a editie a FNT este organizata de UNITER, in colaborare cu Ministerul Culturii, Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si se doreste a fi, ca in fiecare an, o platforma de prezentare, analiza si promovare a scenei autohtone, dar si un spatiu de evaluare a curentelor si tendintelor in teatrul romanesc, cu deschideri spre fenomenul de gen european.

Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul National de Teatru se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis.

See Also

Programul festivalului il puteti gasi aici.

Aici puteti cumpara bilete la spectacolele FNT 2016.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker