Now Reading
“Nerantula”, o noua poveste plina de farmec prezentata de Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Nerantula”, o noua poveste plina de farmec prezentata de Teatrul “Maria Filotti” Braila

Vineri, 2 decembrie si sambata, 3 decembrie, de la ora 18.00, Teatrul „Maria Filotti”, (Sala „Bujor Macrin”), va invita la Avanpremiera, respectiv Premiera spectacolului ”NERANTULA”, dupa Panait Istrati.
O intalnire emotionanta cu lumea lui Panait Istrati, cu aventura extraordinara a vietii scriitorului brailean, unic in istoria literaturii.
Fundalul acestei superbe povesti de iubire, una imposibila care se intersecteaza cu povestea plina de suspans, dar si de charismatica prietenie a cuplului Marco – Epaminonda este Braila inceputului de secol 20. Una mustind de pasiuni, instincte, contraste naucitoare intre bogati si saraci, un oras cosmopolit dominat de simbolul si prezenta Dunarii – Mama, dar si implacabil Judecator… O Braila de poveste si totusi reala, levantina, trufasa si lenesa… O Poarta a Orientului…

15241162_1354973854535949_3731811445665743700_n

Nu intamplator comunicarea cu alte spatii prezente in Povestea Nerantulei, aduce in atentie alte emblematice locatii, cu parfumuri orientale precum, Egipt si Constantinopole !
Provocarea de a comprima o poveste tumultoasa, ce se petrece intr-un areal urias, pe scena intima si inteligenta a Salii Studio a Teatrului ii apartine lui Bogdan Budes, un fiu al Brailei, rezident in Bucuresti, un intelectual de marca, ce a realizat atat dramatizarea acestei minunate nuvele cat si regia spectacolului.
Demers indraznet, solutionat cu inteligenta, rafinament si devotament de regizor si sustinut cu talent de tanara scenografa Andreea Negrila si de o echipa actoriceasca plina de entuziasm, compusa din Corina Bors, Alexandru Marin, Adrian Stefan, Silvia Tariq, Emilia Mocanu, Valentin Terente iar, intr-unul dintre cele 3 roluri principale pe tanarul actor Nicholas Catianis Jr, un colaborator talentat, actor prezent si pe scena Teatrului National din Bucuresti.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top