Now Reading
Kosmic Blues lanseaza primul single si videoclip „Little Sparrow”

Kosmic Blues lanseaza primul single si videoclip „Little Sparrow”

Trupa Kosmic Blues lanseaza primul single si clip „Little Sparrow”, o productie Vinyl Rum Tapas and Wine. Cantecul este un tribute adus Ellei Jenkins, cantareata de origine americana supranumita „The First Lady of the Children’s Folk Song”. La baza conceptului creativ al clipului a stat realizarea unei povesti animate in jurul personajului „Little Sparrow”, un copil care porneste pe un drum initiatic, care, ca orice drum initiatic, isi releva pe parcurs indiciile. De cele mai multe ori, calatoria in sine e mai importanta decat drumul, iar acesta este si mesajul cantecului- sa incercam sa gasim, dincolo de piedici, bucuria in Univers. In realizarea clipului au fost folosite atat tehnici digitale de animatie, cat si o tehnica mai putin intalnita in productia video muzicala din Romania, si anume cea a teatrului de umbre.
Little Sparrow a fost cantecul care am simtit ca misca ceva in energia si emotia publicului la concertele noastre, asa am stiut ca trebuie sa ducem povestea lui mai departe. Daca anul acesta a fost unul de inregistrari, anul 2017 va fi unul de lansari, atat compozitii proprii, cat si reinterpretari si reorchestrari ale unor cantece-comoara, cum ne place noua sa le spunem”- Kosmic Blues.

Kosmic Blues este compusa din: Cosmina Soare – voce, Robert Petre (UFe) – percutie / DJ / scratch, Paul Alexandru (Acoustic Paul) -chitara. Kosmic Blues, dupa cum sugereaza si numele, este un fusion de blues, funk ?i beat-uri electronice, cu un strop de folk, jazz si old school rock. Rezultatul este un timbru proaspat si un sound care duce ascultatorul intr-o atmosfera “joie-de-vivre”. Ganditi-va la Morcheeba intalnind Jefferson Airplane, dar intr-un context mai modern. „Credem ca, mai mult decat orice alta expresie artistica, muzica poate “topi” barierele dintre oameni, aducandu-i impreuna, indiferent de rasa, varsta, educatie, cultura, credinta, religie, etc. Asa cum a fost in cazul nostru. Traversam “the century of the self”, insa pentru pace si iubire e nevoie de “us”. O mare parte dintre cantecele noastre au mesaje sociale tocmai in aceasta cheie; speram sa schimbam incet-incet acel “self” in „us””- Kosmic Blues.

Trupa exista in aceasta formula din luna martie, 2016, si face parte din familia de artisti Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Kosmic Blues a sustinut concerte, pana in prezent, atat la festivaluri precum Electric Castle, cat si la evenimente outdoor-Roaba de Cultura, Herastrau, Summer Bike Fiesta sau in diverse cluburi din Bucuresti.

Din echipa de creatie, productie si post productie a clipului „Little Sparrow” au facut parte: Cosmina Soare (concept creativ), Eric Gabi Popescu, Ioana Nestorescu Balcesti (scenografie si character design), Larisa Boblea (video, editare ?i post-productie), Ana Dobrescu si Ana-Maria Buidan (editare si post productie), Production & Sound Engineering: UFe (Robert Petre).

See Also

Info
Facebook Oficial
Soundcloud

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
Decoration sticker
Decoration sticker
Decoration sticker