Now Reading
Filmul ,,Ana, mon amour”, de Calin Peter Netzer, selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin

Filmul ,,Ana, mon amour”, de Calin Peter Netzer, selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin

Cel mai asteptat film romanesc al anului 2017, ,,Ana, mon amour“, in regia lui Calin Peter Netzer, a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin (9-19 februarie) si va putea fi vizionat in cinematografele din Romania din 3 martie, la scurt timp dupa premiera internationala.

Dupa ce a castigat „Ursul de Aur” cu pelicula „Pozitia copilului”, regizorul Calin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce exploreaza dinamica celor mai importante relatii din viata unui om. „Ana, mon amour” este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica, ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu.

Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.

Conform regizorului, filmul nu exploreaza erodarea relatiei lui Toma cu Ana, ci mai degraba imposibilitatea de a construi in mod corespunzator o relatie. ,,Ana, mon amour” este o poveste despre incercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a vazut, ceea ce nu a spus, chiar si ceea ce nu a gandit i-au format viata.

Rolurile principale sunt interpretate de catre Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti. Cunoscuta publicului pentru rolurile sale din „Amintiri din epoca de Aur-2“ si din serialele de televiziune ,,Cu un pas inainte” si „O saptamana nebuna“, actrita Diana Cavallioti se afla la prima sa colaborare cu regizorul Calin Peter Netzer.

Revelatia acestui film este Mircea Postelnicu, care, odata cu prestatia sa din filmul ,,Ana, mon amour“ marcheaza primul sau rol principal intr-un lungmetraj, dupa ce a jucat in piese de teatru precum: ,,Biloxi Blues“ (regia Iarina Demian), ,,One nite stand“ (regia Dan Vasile), ,,Revansa“ (regia Vlad Cristache) si ,,Cum va place“ (regia Vlad Cristache).

See Also

Alaturi de ei interpreteaza indragiti actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tanase, Vasile Muraru, Tania Popa si Igor Caras Romanov.

Scenariul este semnat de Calin Peter Netzer, Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare, si a fost inspirat de romanul „Luminita, mon amour“ scris de Cezar Paul Badescu. „Ana, mon amour“ este al patrulea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: ,,Maria” (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, ,,Medalia de onoare” (2009), care a castigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki si „Pozitia copilului” (2013), filmul romanesc care in perioada lansarii sale cinematografice a detinut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)
  • Kualitas OK..Pelayanan OK…Ditambah lengkapnya baafag/jasn/aasilitrs juga bisa bikin tambah OK…Jadi customer ndak perlu repot-repot mencari barang ke toko lain…Salam kenal mas Tri… :thanks2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top