Now Reading
“Viata nu te intreaba niciodata nimic” – tu ai curaj sa fii TU?

“Viata nu te intreaba niciodata nimic” – tu ai curaj sa fii TU?

Omul este un Univers. Un univers de sentimente, de trairi, de intamplari, de intrebari, de lupte cu ceilalti si, mai important cu sine. Pentru sine. O poveste care striga pentru a fi spusa, rasfoita din scoarta in scoarta, in care fiecare din noi este protagonistul principal, dar care niciodata nu stie ce va urma. Este doar aruncat in scena si trebuie sa se descurce.
Viata nu te intreaba niciodata nimic“, magistralul one woman-show propus de Teatrul Maria Filotti Braila este mai mult decat o piesa de teatru. Sau mai mult de o lectie de psihoterapie prin arta. Este o doza sincera, franca si realista de umanitate, de raspunsuri, de dezvaluiri puse in scena de realista doamna-regizor a teatrului brailean, Anca Cismaru si traite cu absoluta emotie, cu absoluta intensitate de minunata actrita-cantareata-mentor Wanessa Radu care reuseste performanta artistica de a intruchipa o suita de personaje, de povesti si de trairi in doar o ora. Acompaniata la pian de maestru Cornel Cristei.
Dreptatea, Dragostea, Resemnarea, Asuprirea, Revolta, Adevarul sunt valorile supreme Cehoviene care ne trezesc la realitate, care ne pun fata in fata cu propriile noastre temeri, propriile noastre dileme, propriile noastre sentimente nebunesti. Viata nu ne intreaba cat suferim sau cat ne bucuram in ultima sa clipa. Regretele nu trebuie sa existe atat timp cat tot ceea ce facem, facem cu sufletul. Si atat timp cat nu schimba nimic din situatia noastra actuala. Trebuie sa traim impacati cu noi, fericiti cu noi, pentru noi, in prezentul nostru. Trebuie sa alegem sa fim noi, sa iesim din “custile” in care vrea sa ne aseze o societate inegala, indiferent de ceea ce vor sau cum sunt ceilalti. Trebuie sa ne bucuram de viata, de dragoste, de cantec, de tot ce ne inconjoara. Trebuie sa luptam pentru a fi fericiti, fara sa ne ascundem, fara sa fugim de noi, fara a fi mai putin decat putem fi. In final, conteaza doar numarul de momente care ne taie rasuflarea, credinta in Dumnezeu si adevarul fiintei noastre.
Multumesc Teatrului Maria Filotti Braila pentru lectiile de emotie si de viata oferite!
P.S.Nu am mai plans de mult la teatru 🙂

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top