Now Reading
Adele – Marea castigatoare a premiilor Grammy 2017

Adele – Marea castigatoare a premiilor Grammy 2017

Cantareata britanica Adele a castigat cinci trofee in cadrul celei de-a 59-a editie a galei premiilor Grammy, care a avut loc ieri seara in Los Angeles, inclusiv la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cantec al anului si inregistrarea anului, pentru “Hello”. Adele a mai primit trofeele categoriilor cel mai bun album pop si cea mai buna interpretare pop.

Beyonce a primit doua Grammy-uri, pentru cel mai bun videoclip – ‘Formation’ si cel mai bun album contemporan urban.

Cel mai bun album rap a revenit materialului ”Coloring Book” semnat de Chance the Rapper, care a fost recompensat si cu trofeele pentru interpretare rap si cel mai bun nou artist.
Cel mai bun cantec rap a fost “Hotline Bling”, compus de Aubrey Graham si Paul Jefferies, si interpretat de Drake.

David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy pentru cel mai bun album alternativ, cea mai buna interpretare rock si cel mai bun cantec rock, pentru piesa ”Blackstar”.

Formatia Cage the Elephant a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar cea mai buna muzica de film a fost desemnata ”The Beatles: Eight Days a Week The Touring Years by (The Beatles)”.

Cea mai buna interpretare metal a fost a piesei ”Dystopia” a formatiei Megadeth.

Cel mai bun album country a fost ”A Sailor’s Guide to Earth” al lui Sturgill Simpson, cel mai bun cantec country a fost desemnat ”Humble and Kind”, interpretat de Tim McGraw, cel mai bun album folk a fost desemnat ”Undercurrent” de Sarah Jarosz, cel mai bun album reggae – ”Ziggy Marley” al solistului cu acelasi nume, in timp ce Solange a fost premiata pentru cea mai buna interpretare R&B, pentru “Cranes in the Sky”.

Cel mai bun album R&B a fost desemnat ”Lalah Hathaway Live” al interpretei Lalah Hathaway.

See Also

Willie Nelson si ”Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin” si-au adjudecat trofeul pentru cel mai bun album pop traditional. Cel mai bun album dance/electro a fost desemnat ”Skin”, semnat de Flume.

Greg Kurstin – care a lucrat cu Adele, Cheap Thrills si Ellie Goulding – a fost numit producatorul anului.

Gregory Porter, care va concerta si la Bucuresti in luna aprilie, a fost premiat la categoria cel mai bun album jazz vocal, pentru ”Take Me to the Alley”. Cel mai bun album jazz instrumental a fost desemnat ”Country for Old Men” de John Scofield. Chuco Valdes a fost premiat la categoria cel mai bun album latin jazz, pentru ”Tribute to Irakere: Live in Marciac”.

In cadrul galei au fost celebrati in memoriam artistii Prince si George Michael, care au decedat anul trecut.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top