Now Reading
Filmul ,,Ana, mon amour” a castigat Ursul de Argint pentru ,,Contributie Artistica Deosebita in Cinematografie”, in cadrul celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin

Filmul ,,Ana, mon amour” a castigat Ursul de Argint pentru ,,Contributie Artistica Deosebita in Cinematografie”, in cadrul celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin

Singurul film romanesc aflat anul acesta in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer, a primit sambata seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contributie Artistica Deosebita in Cinematografie”, distinctie acordata Danei Bunescu pentru montajul filmului.

Aflata in competitie directa cu toti monteurii, directorii de imagine, scenografii si designerii de costume din concurs, Dana Bunescu a primit ,,Ursul de Argint” de la presedintele juriului Paul Verhoeven, care, in discursul sau, a tinut sa sublinieze structura inovativa a filmului ,,Ana, mon amour”.

,,Ana, mon amour” a facut parte alaturi de alte 23 de filme din competitia oficiala a Berlinalei, care anul acesta a fost prezidata de un juriu condus de regizorul si scenaristul olandez Paul Verhoeven si compus din: producatoarea Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Danemarca), actrita Maggie Gyllenhaal (SUA), actrita Julia Jentsch (Germania), actorul si regizorul Diego Luna (Mexic), precum si regizorul si scenaristul Wang Quan’an (China).

Cu Diana Cavallioti si Mircea Postelnicu in rolurile principale, filmul ,,Ana, mon amour” este o coproductie romano-germano-franceza care va avea premiera in cinematografele din Romania din 3 martie.

„Ana, mon amour” este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu.

Dana Bunescu Leul de Argint

See Also

Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.

Scenariul este semnat de Calin Peter Netzer, Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare, si a fost inspirat de romanul „Luminita, mon amour“ scris de Cezar Paul Badescu. Directorul de imagine este Andrei Butica, montajul si sound design-ul ii apartin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Poenaru, costumele de Augustina Stanciu, sunetul inregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producatorii filmului sunt Calin Peter Netzer si Oana Iancu.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top