Now Reading
“Printul nefericit” – o noua premiera de poveste la Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Printul nefericit” – o noua premiera de poveste la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Vineri, 24 si sambata 25 martie 2017 , la Sala ”Bujor Macrin” Teatrul “Maria Filotti” va invita la AVANPREMIERA si PREMIERA spectacolului ”Printul nefericit”, sau ”La Double Inconstance”, titlul original al piesei marelui autor francez, Pierre de Marivaux.
Textul, o comedie in trei acte, construita dupa tiparele Commediei dell’arte, in care ii regasim pe Arlequin si Trivelin, personaje esentiale ale acestei forme de improvizatie teatrala, are o constructie surprinzator de moderna pentru epoca elaborarii sale (sf. sec. XVIII), fiind reprezentat scenic pentru prima data in anul 1723, de catre comedianti italieni, la celebrul Teatru ”Hotel de Bourgogne” din Paris.
Un proiect teatral inedit si incitant pentru artisti, dar si pentru public, o alegere regizorala inspirata, in persoana Sanzianei Stoican, care se afla la a doua experienta pe scena Teatrului ”Maria Filotti”, dupa ”Casa” rusului Evgheni Griskovet, spectacol reprezentat cu succes si in actuala stagiune.
Traducerea piesei a fost realizata de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresiva si perfect adaptata spatiului Salii Studio a Testrului Maria Filotti este semnata de Valentin Varlan, iar distributia, performanta, deosebita, nu mai are nevoie de nicio prezentare : Emilian Oprea , Mihaela Trofimov, Silviu Debu , Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Bors si Adrian Stefan.
Ca si in alte comedii ale lui Marivaux, precum ”Jocul dragostei si-al intamplarii”, ”Insula sclavilor”, ”Triumful dragostei”, ” Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit” si in ”Printul nefericit” multe dintre caracterele in jurul carora creste povestea apartin Commediei dell’arte, astfel intalnim scene de un comic savuros, rezolvate in cheie comica de celebrul Arlequin, drame nebanuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, tradari nemaiintalnite si conflicte fara precedent. Orice comedie reusita are un final pe masura, va reusi printul sa descopere marea iubire, sa-si gaseasca printesa mult visata? Oare Arlequin va ramane neconsolat sau vom avea parte de doua nunti!? Cu siguranta vom afla impreuna deznodamantul acestei fascinante povesti, in acest week-end.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top