Now Reading
Romania a obtinut cea mai buna performanta la Eurovision din ultimii sapte ani

Romania a obtinut cea mai buna performanta la Eurovision din ultimii sapte ani

Marea Finala a Eurovision Song Contest 2017 si-a ales castigatorul. Cea de-a 62-a editie a concursului s-a incheiat cu victoria Portugaliei, reprezentata de Salvador Sobral, cu piesa Amar Pelos Dois (758 de puncte).

Ilinca si Alex Florea au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte. Este cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010, organizata la Oslo si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision. In ceea ce priveste exclusiv cifrele televotului, „Yodel It!”a fost a cincea in preferintele publicului care a votat in Finala de la Kiev.

Ma bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca Romania sa straluceasc? pe scena Eurovision si sa ne intoarcem acasa cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc sa le multumesc in special romanilor din diaspora”, a declarat Alex, dupa publicarea clasamentului final.
Mai mult, ne-am situat in top trending Twitter ieri sear?, pe pozitia a cincea, pentru ca fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar si ne-au ridicat in clasament”, a mai ad?ugat artistul.

In aceste doua saptamani, m-am maturizat mai mult decat in ultimii doi ani. Am invatat cat de important este sa canti si sa te daruiesti publicului, indiferent de cat de mare este scena. Consider ca cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru ca ei ne-au sustinut de la inceput. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci si acest lucru este incredibil. Ma bucur foarte mult ca yodelingul meu a ajuns in sufletele oamenilor”, marturiseste Ilinca depre experienta Eurovision.

Punctajul obtinut de piesa „Yodel It!” a fost acumulat prin voturile pe care Ilinca si Alex Florea, reprezentantii Romaniei in concurs, le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Adjerbadjan (3 puncte), Letonia (3 puncte), Muntenegru (10 puncte), Albania (3 puncte), Malta (5 puncte), Macedonia (4 puncte), Grecia (6 puncte), Bulgaria (3 puncte), Olanda (un punct), Irlanda (8 puncte). La acestea, s-au adaugat cele 224 de puncte de la televot, rezultand, in final, un total de 282 de puncte.

<

Din 2010, de la rezultatul extraordinar pe care Paula Seling si Ovi l-au obtinut la Oslo, Romania nu s-a mai clasat intre primele zece tari la Eurovision. Mai mult, foarte important este pentru noi votul publicului, care ne-a clasat pe pozitia a cincea. Le multumesc in mod special fanilor din Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Danemarca, Polonia, Spania si Ucraina, de unde am primit cele mai multe voturi. Asadar, am avut dreptate: intreaga Europa, si nu numai, a yodelit impreuna cu noi!a declarat Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision 2017.

See Also

Podiumul a fost completat de Bulgaria, cu Beautiful Mess interpretata de Kristian Kostov (615 puncte) si de Moldova, cu Hey Mamma, a fratilor nostri de peste Prut de la Sunstroke Project (374 de puncte).

Clasamentul final Eurovision 2017

1. Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois – 758 de puncte
2. Bulgaria: Kristian Kostov – Beautiful Mess 615 puncte
3. Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma – 374 de puncte
4. Belgia: Blanche – City Lights – 363
5. Suedia: Robin Bengtsson – I Can’t Go On – 344
6. Italia: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma – 334
7. Romania: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It – 282
8. Ungaria: Joci Pápai – Origo – 200
9. Australia: Isaiah – Don’t Come Easy – 173
10. Norvegia: JOWST – Grab The Moment – 158
11. Olanda: OG3NE – Lights and Shadows – 150
12. Franta: Alma – Requiem – 135
13. Croatia: Jacques Houdek – My Friend – 128
14. Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons – 120
15. Marea Britanie: Lucie Jones – Never Give Up On You – 111
16. Austria: Nathan Trent – Running On Air – 93
17. Belarus: Naviband – Story of My Life – 83
18. Armenia: Artsvik – Fly With Me – 79
19. Grecia: Demy – This is Love – 77
20. Danemarca: Anja – Where I Am – 77
21. Cipru: Hovig – Gravity – 68
22. Polonia: Kasia Mo? – Flashlight – 64
23. Israel: IMRI – I Feel Alive – 39
24. Ucraina: O.Torvald – Time – 36
25. Germania: Levina – Perfect Life – 6
26. Spania: Manel Navarro – Do It For Your Lover – 5

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top