Now Reading
“Tango” – istorie, senzualitate si comic social – absurd in noua premiera propusa de Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Tango” – istorie, senzualitate si comic social – absurd in noua premiera propusa de Teatrul “Maria Filotti” Braila

Sambata, 20 mai de la ora 18.00, la Sala Mare, Teatrul Maria Filotti va asteapta la prima reprezentatie a spectacolului ”Tango”, un text genial al marelui scriitor polonez, Slawomir Mrozek, o comedie absurda despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii esuate si vise spulberate, despre dureri neimpartasite si nevoia de libertate cu orice pret.
Un text memorabil, un spectacol eveniment, in regia lui Vladimir Anton, unul dintre regizorii reprezentativi ai tinerei generatii, o scenografie inspirata semnata de Rodica Der( Stirbu ) ; un spectacol incitant , o lectura proaspata, dezinhibata a acestui mare text , sustinuta exemplar de actorii : Conrad Mericoffer, Liviu Pintileasa, Emilia Mocanu, Ramona Ginga, Valentin Terente, Corina Bors si Adrian Stefan .
Scrisa în 1964, piesa “Tango” aduce in atentie povestea unei familii numeroase marcata de conflictul dintre generatii, animat si de sistemul social al unor regimuri totalitare. Infatisand tot ce e mai bun si ce e mai rau in conditia umana, “Tango” reflecta o gandire care priveste dincolo de ratiune, reusind sa distruga toate cliseele impuse de societate.
.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top