Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu regizorul Cristian Ban | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu regizorul Cristian Ban | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Cea de-a doua piesa programata in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila” pentru a doua zi de festival, luni, 18 septembrie, cu incepere de la ora 20.30 la Sala Studio este “O noapte furtunoasa”, textul clasic al lui Caragiale, intr-o adaptare modernista in regia lui Cristian Ban – Teatrul “Andrei Muresanu” din Sfantu Gheorghe.
Desi spectacolul respecta textul clasic scris de I. L. Caragiale, citit pentru prima data in fata publicului in anul 1878, montarea lui Cristi Ban este cea care il face diferit fata de alte spectacole similare. Regizorul pune in scena spectacolul astfel incat sa fie cat mai usor de inteles pentru publicul tanar, adresandu-se in mod direct acestuia. Spectacolul a fost ales special pentru a veni in intampinarea nevoilor acestei categorii de public.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

Piesa cred ca o stie toata lumea, probabil ca fiecare din noi s-a intalnit la un moment dat cu ea sub o forma sau alta. Spectacolul nostru propune un spectacol in care acest text arhicunoscut scris acum aproape 150 de ani este transferat in lumea noastra de azi.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Cred ca este o perspectiva noua asupra acestui text, una foarte apropiata de noi, cei care traim astazi in Romania si nu in utimul rand trupa de actori de la Sf. Gheorghe este una din cele mai tinere si efervescente din tara in momentul asta.

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

E o bucurie avand in vedere ca e unul din cele mai importante si vizibile festivaluri din tara. Premiera a avut loc recent asa ca e si primul festival la care participa acest spectacol.

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

See Also

Stiu ca are o trupa foarte buna si e un teatru despre care am auzit tot timpul vorbindu-se de bine. De fiecare cand vad in festivalurile din tara ca e vreun spectacol de la Braila, merg cu drag sa vad spectacolele

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Urmeaza o stagiune foarte plina cu multe festivaluri si spectacole noi si sper ca toate astea sa fie duse la final cu bine si poate anul viitor sa ne intoarcem la Braila.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top