Now Reading
SPECTACOLE STRAINE in Festivalul National de Teatru 2017

SPECTACOLE STRAINE in Festivalul National de Teatru 2017

Pastrand traditia initiata in anul 2006 de directorul artistic si criticul Marina Constantinescu de a invita mari spectacole ale lumii la Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru, si in acest an, trei productii internationale de prestigiu au fost invitate sa imbogateasca editia cu numarul 27 a Festivalului.
Nume binecunoscute ale scenei mondiale precum Robert Lepage, Evgeny Mironov, Angelin Preljocaj, Juliette Binoche sau pianistul francez Alexandre Tharaud vor fi prezente intre 20 si 30 octombrie 2017 la Bucuresti. Este pentru prima data cand Robert Lepage si Juliette Binoche vin in Romania, dar este o premiera si pentru Angelin Preljocaj, care vine de aceasta data in FNT si in calitate de regizor de film.

Cele trei spectacole straine invitate in toamna la Bucuresti sunt:
HAMLET | COLLAGE, dupa William Shakespeare, in adaptarea celebrului regizor canadian Robert Lepage – o productie a Teatrului de Stat al Natiunilor, Moscova, Rusia
Romeo si Julieta, balet pe muzica lui Serghei Prokofiev dupa piesa „Romeo ?i Julieta” de William Shakespeare, in coregrafia lui Angelin Preljocaj – un spectacol produs de Ballet Preljocaj, Franta
si Vaille Que Vivre / Sa traiesti orice ar fi (Barbara) – un spectacol dedicat celebrei cantarete Barbara, ale carei texte si muzica vor fi interpretate de Juliette Binoche si Alexandre Tharaud (pian). O productie Les Visiteurs du soir, in co-productie cu L’Onde Théâtre Centre d’art de Vélizy-Villacoublay.

„HAMLET | COLLAGE”, dupa William Shakespeare, este prima productie ruseasca a legendarului regizor de teatru canadian Robert Lepage. Pregatirile au durat mai bine de doi ani, iar rezultatul este un spectacol hi-tech pentru un singur actor (care interpreteaza douasprezece roluri) si peste douazeci de membri ai echipei, de la tehnicieni la directori de platou, electricieni, recuziteri, ingineri de sunet si imagine.
Captiv intr-un cub ce pluteste deasupra scenei, Evgeny Mironov – Hamlet trebuie sa interpreteze pe rand toate personajele piesei lui Shakespeare. Toate actiunile piesei au loc in imaginatia lui Hamlet, iar personajul ii este dezvaluit publicului in camera sa dintr-un azil de boli mintale.
Robert Lepage si Evgeny Mironov au reusit sa creeze o tragedie a mintii la scara mare, care s-a dovedit a fi mai tulburatoare decat tragedia vietii reale.
Spectacolul „HAMLET | COLLAGE” se va juca in deschiderea Festivalului National de Teatru, pe 20 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

„Romeo si Julieta”, pe muzica lui Serghei Prokofiev dupa piesa Romeo si Julieta de William Shakespeare – este un spectacol in care, purtand amprenta originilor si culturii sale albaneze, celebrul coregraf Angelin Preljocaj a ales sa ancoreze povestea de iubire a lui Shakespeare intr-un regim totalitar dintr-o tara din Europa de Est. Lupta dintre familii din povestea clasica este inlocuita aici de confruntarea dintre militia responsabila cu mentinerea ordinii sociale si „familia” celor fara adapost. Spectacolul „Romeo si Julieta” este programat pe 29 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

See Also

In spectacolul Vaille Que Vivre / Sa traiesti orice ar fi (Barbara), Juliette Binoche, pentru prima data pe o scena din Romania, si pianistul Alexandre Tharaud s-au reunit pentru a celebra amintirea Barbarei.
Insemnarile personale se combina cu amintirile actorilor despre ea, texte si piese, de la cele mai cunoscute pana la cele mai secrete, pentru a crea un spatiu senzorial care sa o evoce cu sensibilitate pe Barbara – un om de legenda care, dupa cum spunea Juliette Binoche, era in stare sa transforme „umbrele in lumina si catifeaua sumbra in sori”.
Spectacolul Vaille Que Vivre / Sa traiesti orice ar fi (Barbara) este programat pe 30 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Pe Juliette Binoche o vom mai putea vedea in cadrul Festivalului National de Teatru si pe marele ecran, in filmul Polina/ Polina, danser sa vie, in regia cuplului Valérie Müller si Angelin Preljocaj. Filmul spune povestea unei tinere fete de condi?ie modesta, care viseaza sa devina o balerina celebra, si ii urmareste parcursul spre o cariera fulminanta, care o poarta din Rusia natala prin toata lumea. Proiectia este programata pe 29 octombrie si va fi urmata de o discutie la care vor participa toti cei trei artisti prezenti la Bucuresti.

Festivalul National de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a editie, are loc in perioada 20-30 octombrie 2017.
Producatorii Festivalului National de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrala din Romania, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucure?ti. FNT este un Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si de Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top