Now Reading
Laureatii Galei Hop 2017

Laureatii Galei Hop 2017

Editia a XX-a a Galei Tanarului Actor HOP, desfasurata la Vox Maris Grand Resort din Costinesti, s-a incheiat in seara zilei de 7 septembrie. Juriul final a fost format din ZSOLT BÓGDAN – actor, MIHAI MANIUTIU – regizor, ANA-IOANA MACARIA – actrita, ADA SOLOMON – producator, ALEXANDRU VOICU – actor, castigatorul Marelui Premiu „Stefan Iordache”, editia 2016.

PREMIILE GALEI TANARULUI ACTOR HOP

Premiul „STEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost acordat actritei COSMINA OLARIU pentru „Mica criza de identitate”, dupa Livada de visini de A.P. Cehov. Premiul a fost inmanat de actorul VICTOR REBENGIUC.
Premiul se acorda in memoria marelui artist Stefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe editii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment si al sustinerii tinerilor la inceput de cariera. Daca initial, incepand cu editia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la sectiunea individual, incepand din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „?tefan Iordache” sa devina MARELE PREMIU AL GALEI.

Premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea individual a fost acordat actritei BLANCA DOBA pentru „Nina dupa aplauze” – monologul Ninei din Pescarusul combinat cu ganduri personale si cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. Premiul a fost inmanat de actorul ZSOLT BÓGDAN.

Premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea individual a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NITU pentru „SOLITUDES 30”, dupa Hamlet de William Shakespeare si Ivanov de A.P. Cehov

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai buna trupa de actori – De ce, Anton Pavlovici Cehov ?, adaptare dupa Masinaria Cehov de Matei Visniec, regia Catalin Bocirnea, cu Cosmin Stanila, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

Premiul „SICA ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului a fost acordat actritei MARCELA NISTOR pentru „Nu stiu ce”, colaj dupa scrisorile dintre Cehov si Lika Mizinova si Pescarusul.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai buna actrita: MARCELA NISTOR

Cel mai bun actor: COSMIN STANILA

See Also

Cea mai buna trupa de actori: De ce, Anton Pavlovici Cehov ? cu actorii Cosmin Stanila, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

PREMII GAZDUITE IN CADRUL GALEI TANARULUI ACTOR

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actritei BLANCA DOBA pentru „Nina dupa aplauze” – monologul Ninei din Pescarusul combinat cu ganduri personale si cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. Premiul a fost inmanat de actorul ALEXANDRU VOICU – castigatorul Premiului „1/10 pentru FILM la TIFF” in anul 2016.

PREMIUL pentru prestanta si rostire scenica – oferit de actrita Dorina Lazar a fost acordat actorului MIHAI FLORIAN NITU pentru „SOLITUDES 30”, dupa Hamlet de William Shakespeare si Ivanov de A.P. Cehov.

PREMIUL VOX MARIS a fost acordat actritei COSMINA OLARIU pentru „Mica criza de identitate”, dupa Livada de visini de A.P. Cehov.

Cu prilejul celei de-a treia editii a Festivalului EuRoCultura, actorul si omul politic MIRCEA DIACONU ii invita la Bruxelles pe castigatorii Galei HOP.

Credit foto: Maria Stefanescu.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top