Now Reading
EXCLUSIV! De vorba cu…Tudor Istodor | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

EXCLUSIV! De vorba cu…Tudor Istodor | Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila”

Tudor Istodor, unul dintre cei mai buni si renumiti actori tineri de teatru si de film din Romania va veni la Braila sambata, 23 septembrie, in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila“, cu piesa “Lobby hero“, in regia lui Radu Iacoban, productia Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti.
Lobby Hero”, piesa care se va juca de la ora 18.00 la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, ofera spectatorului o poveste aparent simpla, cu implicatii complexe. Personajele – un paznic, seful acestuia, un politist si o politista – sunt in acelasi timp si bune, si rele, si egoiste, si altruiste; sufera, se amuza sau exacerbeaza emotii, in incercarea de a se redescoperi pe ei insisi.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

Piesa vorbeste despre moralitate, si despre momentul in care principiile si moralitatea sunt puse fata in fata cu o situatie reala, cand este vorba despre aproapele tau. Cu toate principiile si moralitatea si coloana vertebrala, tu cum ai reactiona cand este vorba despre fratele tau, familia ta? Parca datele problemei se schimba.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Pentru ca vorbeste despre un erou. Dar un erou al zilelor noastre. Un antierou. Un erou care devine erou fara sa vrea. Eroul nu este neinfricat. Eroului ii este frica, dar reuseste sa treaca peste ea si sa faca ceva. E un text superb, de care m-am indragostit de cand l-am citit si sper sa va placa cel putin jumate din cat imi place mie 🙂

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

E o bucurie, o onoare, am fost foarte bucuros cand am aflat despre selectia in festival si de abea astept sa joc !

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

See Also

E un teatru cu traditie, un teatru unde au lucrat si lucreaza regizori mari, ca Radu Afrim, Victor Ioan Frunza, un teatru cu un repertoriu bogat, un teatru unde s-au lansat foarte multi actori extraordinari, deci o parere foarte buna

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Sa dau jos kilogramele de grasime puse in decursul verii in primul rand ! Ma gandesc mult la asta. Cred ca principalul obiectiv profesional ar fi sa ma preocupe mai mult, si mai mult tot ce fac, sa ma gandesc mai mult la roluri, sa incerc sa nu folosesc “sertarasele” deja stiute si sa nu ma surprind niciodata intr-un moment in care sa zic : “ lasa, ca merge si asa”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top