Now Reading
Implica-te si tu alaturi de actorul Alex Calin in a da o sansa la educatie copiilor nevazatori

Implica-te si tu alaturi de actorul Alex Calin in a da o sansa la educatie copiilor nevazatori

Rar mi se intampla sa plang cu adevarat la o piesa de teatru. Asta pentru ca nu sunt o persoana usor de impresionat. Insa povestea, mesajul si taria cu care Alex Calin a crezut, si-a construit si isi sustine personajul din “Fluturii sunt liberi” m-au lasat speechless. Acum stiu ca desi e frumos sa vezi cu ochii sufletului, lumea celor nevazatori este o lume de-a dreptul speciala. Acum stiu ca trebuie sa multumim lui Dumnezeu pentru fiecare zi din viata noastra in care suntem sanatosi. Acum stiu ca fiecare din noi putem face bine celor din jurul nostru si ca trebuie sa ne iubim si sa ne acceptam atat pe noi, cat si pe cei din jurul nostru, exact asa cum sunt. Pentru ca fiecare om are de spus o poveste, fiecare om isi duce propriile lupte interioare si exterioare, zi de zi, si fiecare om e special!

Sunt Alex Calin si sunt actor, iar aceasta este campania prin care mi-am propus sa strang bani pentru realizarea unor manuale pentru persoanele nevazatoare. Am ajuns aici datorita unui proiect foarte drag mie – ”Fluturii sunt liberi” – in care joc rolul unui baiat cu deficiente de vedere. Asa am intrat in contact cu persoanele nevazatoare, facand cercetare pentru spectacol. A fost o experienta fascinanta, dar si revoltatoare. Fascinanta este capacitatea acestor oameni de a se adapta, revoltatoare – lipsa de sustinere din partea statului. Am descoperit ca statul nu le acopera de fapt nici macar manualele, ca au doar cateva, pentru clasele mici, facute din bani proprii. Nu-mi pusesem pana atunci problema manualelor niciodata. Mi s-a parut absurda lipsa de interes a statului si am hotarat sa provoc eu schimbarea de care e nevoie, sau macar s? trag un semnal de alarma. Foarte curand, din fericire, am dat in drumul meu peste Fundatia Cartea Calatoare, o fundatie care chiar face asta din 1996. Am descoperit ca exista atat mijloacele tehnice, cat si oamenii competenti si specializati pentru a realiza manualele pentru nevazatori, doar ca nu exista resursele financiare necesare. Atunci a inceput colaborarea noastra in care eu cred cu toata taria.

Prin aceasta campanie, initiata si promovata de indragitul actor Alex Calin, un total de 11 manuale (matematica, fizica, muzica, geografie, istorie, romana, educatie plastica, franceza, engleza, biologie, educatie tehnologica) si o culegere de matematica in 2 volume pot fi realizate, anul acesta, in formatele: Braille, Daisy Audio si Daisy Text.

Este important de stiut faptul ca in Romania nu exista in prezent manuale Braille pentru stiintele exacte (matematica, fizica, chimie), ci doar pentru materiile umaniste. Manualele vor fi distribuite gratuit tuturor elevilor nevazatori din scolile speciale si celor care invata in invatamantul obisnuit.

De cati bani este nevoie?

Costul intregului proiect este de 10000 de dolari.

See Also

Star Gossip Team sustine campania initiata si promovata de acest om frumos, care este Alex Calin! Eu am donat! Haideti sa facem impreuna putin mai facila viata copiilor nevazatori si sa le daruim o sansa in plus la educatie!

Intrati pe link, cititi povestea detaliata a campaniei si donati! E atat de usor sa faci bine!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top