Now Reading
De ce Media Music Awards a fost evenimentul (ratat al) anului in Romania

De ce Media Music Awards a fost evenimentul (ratat al) anului in Romania

In goana dupa faima si manati de orgolii, romanii sunt din ce in ce mai inventivi in organizarea de evenimente, gale de premii, sau altele asemenea, autoproclamate “evenimentul anului in Romania”- culmea, toate se autodefinesc astfel-, dar care, din diferite ( multe) motive nu reprezinta decat o incercare notorie de a petrece o seara in lipsa de altceva.
Cel mai recent exemplu de acest fel a fost gala Media Music Awards din acest an care, dupa numeroase neconcordante de ordin logistic, ce riscau neorganizarea ei in acest an, a fost decisa mutarea evenimentului de la Sibiu la Bucuresti, probabil din dorinta de a atrage o mediatizare cat mai mare si un public cat mai numeros. Deh, Bucurestiul doar e capitala Romaniei, si aceasta gala trebuia organizata si “la capitala”.

Iata de ce, insa, in opinia noastra, pur obiectiva, acest eveniment a fost unul ratat:

  • In primul rand, un astfel de eveniment, pentru a fi de notorietate si pentru a se bucura de o participare cat mai numeroasa din partea publicului, e bine sa fie organizat intr-o zi din weekend, si nu martea, cand, ce sa vezi, mai sunt si trei ceasuri rele
  • Evenimentele artistice importante e bine sa fie organizate fie in sezonul de vara, daca sunt in open space, fie in anumite sali special amenajate, daca au loc in celelalte perioade ale anului. Nu suntem la Revelion sa ne incalzim cu vin fiert in timp ce ne ascultam artistii preferati!
  • O asemenea gala, care se autointituleaza si evenimentul anului in Romania, trebuie sa fie dotata cu o scena ca atare, de dimensiunea si cu sonorizarea ce se impun, cu zone special amenajate pentru fotografiere – si nu doar panouri publicitare precum cele de la cinematograf, cu o zona special dedicata jurnalistilor – si nu zona unde se depoziteaza carucioarele de la mall sau spatiul anumitor cafenele din exteriorul mall-ului, unde inghesuiala este la ea acasa
  • Atentia dedicata mass-media – factorul principal de mediatizare a unui astfel de eveniment, pentru ca, daca nu exista media, nu existi nici tu, ca organizator, trebuie sa fie una serioasa, echidistanta si in scopul unui acces cat mai vast, bazat in principal pe realizarile fiecarui reprezentant media, si nu doar pe aparitiile la diverse evenimente mondene
  • Cand ai doua posturi muzicale drept parteneri media, e de la sine inteles ca macar unul din ele sa difuzeze live evenimentul.  Un bun exemplu este Forza Zu. De ce? Pentru ca live esti conectat direct la eveniment, o transmisiune inregistrata nu mai prezinta acelasi interes. Media Music Awards, insa, s-a multumit cu un broadcast live pe propriul site si cu diferitele intrari live pe Facebook ale anumitor reprezentanti media. Deh, profesionisti suntem!
  • O astfel de gala de premii acordate conform difuzarilor din ultimul an are in primul rand invitati artistii cu cele mai multe difuzari – asa cum e la mintea cocosului ca trebuie sa se intample. Anul acesta, insa, artistii de top au preferat sa stea acasa, la caldura, sau sa isi onoreze angajamente mult mai importante – si bine au facut! Iar in locul lor au venit fie artisti debutanti, nedifuzati pana acum pe nicaieri, fie artisti care nu au mai avut de mult, daramite de anul trecut, un hit pe radio! Putini au fost cei care s-au incadrat in standardele si punctul de pornire al evenimentului – si aici un mare BRAVO in primul rand pentru Lora, Andra, Irina Rimes, Freestay! Intr-adevar, principiul galei a fost pastrat!
  • Din cand in cand, din culise pana in public si pe intreg livestream-ul se auzeau replici funny precum : “pe aici se intra, pe aici se iese”, “hai la racoritoare”, “se aude, ma”. Activitate intensa in the back!
  • Cu tot respectul si aprecierea pentru artistii invitati, vestimentatia lor, desi neadecvata in unele cazuri pentru o gala anuala, a fost bine aleasa pentru circumstanta unui concert la mall!
  • Covorul verde amplasat la mall a fost cireasa de pe tort!
  • Data viitoare, ar fi bine ca show-urile sa fie mult mai vii, atat din punct de vedere a ceea ce se intampla pe scena, cat si al animarii publicului, indiferent daca se canta in sala sau in exterior!  Iar live-ul este unul din criteriile calitative ale unui artist!

Acestea fiind spuse, felicitari tuturor castigatorilor din acest an. Sa ne auzim mai bine la anul si sa ne vedem cu o organizare  mai high quality, asa cum se pretinde!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top