Acum citește
„Familii” – un spectacol-eveniment pe scena Teatrului „Maria Filotti” Braila

„Familii” – un spectacol-eveniment pe scena Teatrului „Maria Filotti” Braila

”FAMILII” – spectacol din cadrul turneului national „Manifest pentru dialog” se va juca miercuri, 8 noiembrie de la ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti” Braila.
”Familii” isi propune sa aduca in prim-plan teme relevante pentru societatea contemporana.
„Familii”, in regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordeaza teme sociale complexe din cadrul turneului national “Manifest pentru dialog“, un proiect sustinut de BRD – Groupe Société Générale.
„Familii” este un spectacol de teatru social care da voce unor povesti de viata, aparent banale, ale unor copii, frati, parinti sau soti. Personajele se confrunta cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmarilor, identificarea rigida cu parintii sau dimpotriva, refuzul acesteia, patetismul intalnirilor de familie, insusirea rolului de parinte, inducerea si resimtirea culpabilitatii.
Prin aceasta piesa de teatru, regizorul cauta sa puna intrebari spectatorului, sa ii trezeasca spiritul critic si civic, sa creeze empatie si sa il faca sa reflecteze asupra unor preconceptii sau etichetari de excluziune sociala.
Spectacolul suprinde povesti de viata diferite care se intersecteaza si isi modifica parcursul: doi frati vitregi nevoiti sa convietuiasca impotriva vointei lor, o tanara mama ce se confrunta cu alcoolismul sotului ei, un frate si o sora ce se reintalnesc cu ocazia decesului mamei lor si un cuplu tanar ce trece prin momente de criza.
Din distributie fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pirliteanu, Stefan Tunsoiu, Iustinian Turcu si Claudiu Urse.
Turneul „Manifest pentru dialog” face parte din strategia BRD – Groupe Société Générale de promovare a vocilor noii generatii de creatori din teatru, cultura si nu numai.
Turneul are loc in perioada 5-24 noiembrie 2017 in 10 orase din tara. Fiecare spectacol va fi urmat de o discutie cu publicul moderata de regizorul Eugen Jebeleanu si un psiholog, in prezenta actorilor.
Co-producatori: Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere si Arte – Departamentul de Arta Teatrala si Centrul de Cercetari Avansate in Domeniul Artelor Spectacolului
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus