Now Reading
FITCA23 la final – neobosit inceput teatral

FITCA23 la final – neobosit inceput teatral

Festivalul International de Teatru Clasic de la Arad, editia a 23-a, si-a spus povestile despre lume, oameni, viata.
Au fost prezente la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” unsprezece spectacole si aproape doua sute de artisti au imbogatit scena, spre bucuria si satisfactia unui public fidel si iubitor de teatru de calitate.

Si anul acesta a fost gazduita expozitia de AFISE DE TEATRU a studentilor si profesorilor Facultatii de Design, din cadrul Universitatii „Aurel Vlaicu” din Arad. 5 profesori si 41 de studenti si-au asumat misiunea indrazneata de a crea noi afise posibile pentru cele 11 spectacole ale festivalului si au primit aprecieri din partea invitatilor nostri. Expozitia a fost deschisa spre vizitare publicului festivalului in foaierul de la etajul 2 al Teatrului.

Si cum niciun festival de teatru nu se simte implinit fara munca de laborator, actorul si profesorul Miklós Bács a acceptat din nou invitatia si s-a intâlnit – intr-un workshop de patru zile – cu actorii Teatrului Clasic din Arad, cu care a lucrat in jurul actiunii scenice din structura ludica. Atelierul s-a bazat pe dialogurile socratice si a folosit metoda étude-ului, axat pe procesualitate si pe conceptul de practice as research.

In rest, doar intâlniri frumoase la Arad prilejuite de povestile clasice ale teatrului. Adunate cu migala si pasiune din varii colturi de tara de criticul de teatru Maria Zarnescu, selectioner al Festivalului International de Teatru Clasic: Avarul, adaptare de Cristi Juncu, dupa Molière, regia Cristi Juncu, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti; Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, regia Felix Alexa, Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti; Desteptarea primaverii de Frank Wedekind, regia Vlad Cristache, Teatrul Mic Bucuresti; Don Juan, adaptare dupa Molière, regia Andrei si Andreea Grosu, Teatrul de Comedie Bucuresti; Fluturii sunt liberi de Leonard Gershe, regia Erwin Simsensohn, Teatrul Excelsior Bucuresti; Grand Hotel Caragiale, dupa texte de I. L. Caragiale, regie colectiva, Trupa Tais Cluj-Napoca si Teatrul National „Lucian Blaga” Cluj-Napoca; O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, directia de scena Victor Ioan Frunza, Teatrul Metropolis Bucuresti; Scripcarul pe acoperis – un musical de Joseph Stein, dupa povestirile lui Shalom Alecheim, regia György Korcsmáros, Teatrul „Regina Maria” Oradea; Shakespeare, Sonnet 66, regia Kokan Mladenovi?, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara; Soldatul de ciocolata de George Bernard Shaw, regia Andrei Serban, Teatrul Odeon Bucuresti; Un tramvai numit dorinta de Tennessee Williams, regia Tom Dugdale, Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

See Also

Noi nu credem in finaluri. Doar in inceputuri. Orice este un inceput. Chiar si un final.
Festivalul de Teatru Clasic de la Arad nu s-a incheiat aici. In curand va incepe editia cu numarul 24. In noiembrie 2018 vor fi spuse noi povesti despre lume, oameni si teatru.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top