Now Reading
EXCLUSIV! “Belvedere” – un rendez-vous cu emotia | De vorba cu Radu Valcan

EXCLUSIV! “Belvedere” – un rendez-vous cu emotia | De vorba cu Radu Valcan

Actorii Laura Cosoi, Radu Valcan si Dana Dembinschi au facut recent un scurt popas teatral la Braila, o data cu prezentarea piesei “Belvedere” la The Music Pub. Spectacolul este o reala incursiune in caruselul de emotii, nostalgii si amintiri ale personalitatii noastre, fiecaruia dintre noi, si ne lasa cu intrebarea retorica “este mai real ceea ce traim sau ceea ce ne imaginam ca traim”?
La final, am luat un scurt interviu lui Radu Valcan, cel care, in ipostaza de actor, ne incanta si ne incita verile cu postura de prezentator al emisiunii “Insula iubirii”.

Hello si bun venit in Braila! Cum v-ati simtit in orasul nostru? Ati apucat sa vizitati cateva locatii interesante de aici?

Din pacate, nu. Suntem cu piesa “Belvedere” in turneu, ca atare nu avem prea mult timp de petrecut in fiecare locatie. Dar mi-a placut foarte mult caldura oamenilor, cu siguranta m-as intoarce chiar si din acest punct de vedere.

Cum a luat nastere ideea proiectului “Belvedere” si cine a avut ideea reunirii voastre?

Dana Dembinski si Liana Ceterchi (regizoarea piesei) m-au sunat si m-au intrebat daca sunt de acord sa-mi trimita un text. L-am citit, apoi decizia a fost una usoara. Cu Dana, Laura si Liana am mai colaborat in trecut, deci aveam toate premisele pentru o atmosfera buna.

Cat de mult v-ati acomodat/regasit in text?

Cum este Stefan, personajul meu, asa sunt si eu: inalt, brunet… in rest, nicio asemanare :)

Cu ce ganduri/stari/trairi ar trebui sa plece spectatorul dupa vizionarea acestui spectacol?

Au fost oameni care mi-au marturisit ca s-au transpus in situatia respectiva, au fost incercati de un anumit sentiment de imaginatie, cum ar fi fost daca… cred ca este o intrebare pe care ne-o punem cu totii la un moment dat.

Cum vedeti voi nivelul teatrului independent din prezent? Este o alternativa de supravietuire sau un mod mai facil pentru o exprimare mai libera decat in teatrul clasic?

See Also

Ambele

Ce proiecte actuale/planuri de viitor aveti?

Eu ma pregatesc sa plec in Thailanda unde filmez pentru “Insula iubirii”, apoi repetitii pentru un spectacol nou.

Ce mesaj doriti sa transmiteti tuturor celor care va indragesc si care vor viziona acest spectacol?

Faptul ca vin la spectacol este un lucru bun, in special pentru ei. Ma bucur sa vad ca oamenii au preocupari sanatoase. ;)

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top