Now Reading
EXCLUSIV! INTERVIU EUROVISION 2018 | EDUARD SANTHA – “Traim era acceptarii sociale, e timpul sa aderam si noi la aceasta perceptie.”

EXCLUSIV! INTERVIU EUROVISION 2018 | EDUARD SANTHA – “Traim era acceptarii sociale, e timpul sa aderam si noi la aceasta perceptie.”

Romanul Eduard Santha si argentinianul Lucas Molina se numara printre preferatii nostri din cadrul Selectiei Nationale Eurovision din acest an. Cu un fusion de stiluri, o atitudine rebela si “tupeul” de a canta despre uniunea dintre rase, proiectul Santa Molina isi doreste sa reprezinte in acest an Romania la Lisabona in mare fel!
Ii descoperim impreuna intr-un nou interviu exclusiv realizat de Star Gossip Magazine.

Ce sentimente va da faptul ca sunteti finalisti ai Selectiei Nationale Eurovision 2018?

In primul rand as vrea sa ii salut pe cititorii vostri si sa ii anunt ca sunt foarte mandru sa fiu din nou finalist. Vreau sa mentionez ca nu sunt singur in aceasta nebunie a mea, l-am corupt si pe Lucas; proiectul nostru, atat in Eurovision, cat si de acum incolo se numeste Santa Molina. Astea fiind spuse, trebuie sa recunosc ca semifinala de la Focsani ne-a purtat pe un rollercoaster de emotii, atat in interpretare cat si la jurizare. Participam cu un proiect destul de curajos, cu un subiect controversat. Tiganii.

Care sunt principalele voastre atuuri? De ce sa va voteze lumea?

We are fearless! Vreau sa terminam cu prostiile si sa deschidem putin ochii. Impartim acelasi pamant si aceeasi tara. Mesajul nostru este ambiguu, se adreseaza atat etniilor cat si romanilor. Pacea a fost castigata mereu prin razboi, ei bine, eu zic sa punem capat razboiului si sa dam drumul la pace. Atuurile noastre sunt energia inepuizabila de a ne face auziti si binenteles un argentinian dansator de flamenco (ladies). Lumea sa ne voteze daca vrea schimbare.

De ce Eurovision?

Eurovisionul raspandeste idea de unitate si toleranta. E foarte natural pentru noi sa inscriem o melodie ca Me Som Romales, cu un mesaj de toleranta, intr-un astfel de concurs. Norocul face ca este cel mai mare concurs din lume.

Ce surprize pregatiti pentru finala? Ce veti aduce nou pe scena din Lisabona daca veti castiga?

Fiind doi nebuni, artistic vorbind, pregatim un show cu poveste. Dar las surpriza sa fie surpriza.

Care este mesajul piesei voastre si cat de adecvat considerati ca este pentru Eurovision?

Mesajul piesei noastre a fost inteles destul de gresit. Aceasta frica a noastra de a fi reprezentati ca fiind tiganii Europei este nefondata. Me Som Romales e o metafora. Am vrut sa exprim deschis si autentic cat de gresit e perceputa cultura tiganeasca atat de comunitatea roma, cat si de romani. Identitatea nationala nu este definita de cultura unei minoritati, in schimb este definita puternic de cum este tratata aceasta minoritate, cat si raspunsul minoritatii. Fenomenul de ura/incapacitatea de a integra o etnie duce la divizare. Traim era acceptarii sociale, e timpul sa aderam si noi la aceasta perceptie, e singurul mod in care vom avea un viitor linistit si perspectiva!

Ce parere aveti despre ceilalti concurenti? Ce piesa preferata din cele semifinaliste aveti?

Sunt toti oameni talentati si cu ceva de exprimat. Ii sustin pe toti, desi, anul acesta ii sustin pe cei de la Jukebox cu Bella Santiago ! O melodie fenomenala cu un mesaj puternic! Sunt aproape convins de victoria lor si ii salut cu respect!

Cum vedeti noul mod, transparent, in aparenta, de selectie din acest an?

See Also

Am urmarit reactia fanilor ESC pe grupurile dedicate si cu aceasta ocazie as vrea sa ii anunt ca echipa TVR este formata din niste oameni minunati, muncitori si extrem de profesionisti.
Initiativa de a promova mai puternic si transparent fenomenul de Selectie Nationala, este foarte bine venita, ofera posibilitatea fiecarui telespectator sa isi faca o parere, amanuntita, asupra concurentului preferat. Binenteles ca asta vine cu un nou set de probleme, suparari pe care fanii le exprima cu mult patos.
Va rog doar sa nu uitati cata munca implica un singur show, daramite 5 semifinale, in orase diferite, plus o mare finala, toate fiind facute cu un buget relativ limitat si din devotamentul echipei TVR.

Cum vedeti voi fenomenul Eurovision in sine si care este castigatorul preferat din toti anii?

Eurovisionul e un colos, ne tine cu sufletul la gura de generatii, il urmarim cu mult inaintea participarii noastre. Fairytale de la Alexander Rybak este castigatorul meu preferat.

Ce va urma dupa Eurovision?

Santa Molina pregateste un spectacol incendiar si un single pe masura. Keep on rockin’!!!

Un mesaj adresat sustinatorilor?

Hello lovely people! Va salutam cu respect si ne dorim din suflet sa votati din suflet melodia preferata! “Don’t define your world in black and white. Because there is so much hiding amongst the greys”

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top