Now Reading
Netta Barzilai a adus pentru a patra oara Eurovisionul in Israel

Netta Barzilai a adus pentru a patra oara Eurovisionul in Israel

Reprezentanta Israelului, Netta, a castigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc sambata seara, pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia.


Puteti citi aici declaratiile Nettei inainte de desfasurarea concursului Eurovision,date in interviul realizat in exclusivitate pentru Romania de catre revista noastra.

In urma semifinalelor de marti si joi s-au calificat in finala de sambata 20 de tari: Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina, Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda si Cipru. Lor li s-au adaugat grupul celor cinci mari (Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia) si tara gazda, Portugalia, calificate din oficiu in finala.

Reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa ce a starnit multe controverse inca de la lansare, “Toy” – piesa al carei mesaj vorbeste despre acceptare si iubirea de sine si care a pornit de la campania mondiala #me too, ajungand un succes urias nu doar in Europaanette, a primit un total de 529 de puncte.

Aceasta este pentru a patra oara cand Israelul castiga concursul Eurovision. Cel mai recent a fost in 1998, cand Dana International a devenit primul artist transgender care castiga concursul Eurovision.

Inainte de finala de sambata, Netta Barzilai se afla pe locul al doilea in topul favoritilor la Eurovision, la casele de pariuri, dupa ce stationase timp de patru luni pe primul loc, potrivit datelor compilate de site-ul fanilor Eurovision, eurovisionworld. Podiumul finalei Eurovision a fost completat de Cipru, cu piesa “Fuego”, interpretata de Eleni Foureira, care a primit 436 de puncte, si Austria, cu piesa “Nobody But You”, interpretata de Cesár Sampson, care a primit 342 de puncte.

See Also

Moldova s-a situat pe locul al zecelea, cu 209 puncte, in timp ce tara gazda, Portugalia, s-a situat pe ultimul loc, cu 39 de puncte. Reprezentantii Romaniei la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat calificarea in finala. De la introducerea sistemului cu semifinale, in 2004, Romania s-a calificat in fiecare an in finala. O exceptie a fost anul 2016, cand Romania a fost descalificata din start datorita situatiei financiare interne a TVR.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top