Acum citește
Cerbul de Aur isi celebreaza laureatii, in prima seara a Festivalului

Cerbul de Aur isi celebreaza laureatii, in prima seara a Festivalului

Artisti romani care au intrat in istoria Cerbului de Aur revin pe scena de la Brasov. La 50 de ani de la prima editie, Festivalul International se deschide cu o seara de gala dedicata lor.

Pe 29 august, Cerbul de Aur da viata scenei din Piata Sfatului cu un spectacol consacrat artistilor care au marcat evenimentul de la Brasov, primul si cel mai mare Festival International de interpretare din Romania.

Prima seara este o sarbatoare a laureatilor Festivalului, de la Luminita Dobrescu, primul artist roman care a castigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurentiu Cazan, Nico, Doru Tufis, Proconsul, Ovi, Luminita Anghel, Narcisa Suciu sau Razvan Krivach.

Publicul din Piata Sfatului si telespectatorii TVR se vor reintalni cu piesele ramase in memoria Festivalului, organizatorii pregatind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artistilor premii la Festival: „Say something”, „Dau viata mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioara”, „Spune-mi”, „Inima, nu fi de piatra”, „Je t’aime”, „Noapte calda” samd.

„Gala care deschide, in acest an, Festivalul, va fi una dintre cele mai emotionante componente ale editiei aniversare. Momentele care o alcatuiesc vor trezi, cu siguranta, amintirile celor care au urmarit „Cerbul de Aur” de-a lungul editiilor anterioare si vor reprezenta o adevarata galerie de portrete a artistilor de valoare care au urcat pe podiumul acestui eveniment organizat de Televiziunea Romana. Va fi un adevarat festin pentru iubitorii muzicii romanesti de calitate!”, a dezvaluit Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului International Cerbul de Aur.

Alaturi de ei, o vom revedea pe artista italiana Gigliola Cinquetti, castigatoarea marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 si invitata la a doua editie a Cerbului de Aur, un anul 1969. Legenda a muzicii italiene, Gigliola Cinquetti va deschide seria recitalurilor din prima seara a Festivalului.

In seara inaugurala vor mai sustine recitaluri Andra, laureata a editiei din 2005 si interpretul de fado Paulo Braganza, care va aduce parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez ne va oferi un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tanase in registrul unic al muzicii fado.

Reprezentantii Romaniei la cea mai recenta editie Eurovision, trupa The Humans, vor canta, in premiera, doua piese proaspat inregistrate in studio, dar si cateva melodii care au ramas in memoria editiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Vezi și

Anul acesta, la jumatate de veac de la prima editie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor sustine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton si vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Sectiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonisti. Artisti din 15 tari vor incerca sa obtina Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Desfasurat in perioada 29 august – 2 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov, in anul Centenarului Romaniei si semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, o Gala a Festivalului, spectacolul Romania Centenar si evenimente adiacente.

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim si în reteaua partenerilor sai: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Diverta si Humanitas.

Evenimentul va fi transmis în direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus