Acum citește
Romania Centenar, spectacolul traditiilor pe scena Festivalului International Cerbul de Aur

Romania Centenar, spectacolul traditiilor pe scena Festivalului International Cerbul de Aur

Devenita deja o traditie, seara care incheie Festivalul International Cerbul de Aur va fi dedicata folclorului romanesc. In acest an, fiind vorba de o editie aniversara, spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul in modernitate.
Prin urmare, publicul TVR si spectatorii din Piata Sfatului – Brasov vor fi martorii unui spectacol eclectic in care se vor regasi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, on variante reinterpretate de invitatii speciali Grigore Lese, Damian Draghici si Alex Calancea Band, alaturi de Orchestra “Lautarii” din Chisinau condusa de maestrul Nicolae Botgros.
De asemenea, in anul celebrarii Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scena artisti din toate regiunile istorice ale tarii, nume sonore ale folclorului. O demonstratie muzicala care ne reaminteste ca folclorul ii uneste si ii reprezinta pe toti romanii.
Si pentru ca Televiziunea Romana a lansat un proiect national menit sa descopere o noua generatie de artisti, promotori ai culturii traditionale romane – show-ul “Vedeta Populara” -, pe scena Festivalului se vor afla si cativa dintre laureatii concursului, dar si tineri care au debutat la TVR.

Mi-a lipsit mult Cerbul de Aur. Si parca in fiecare an in care a lipsit, am asteptat cuminte revenirea lui. Si asta pentru ca Cerbul de Aur a fost prima mea aparitie pe o scena mare! La Cerb am facut cele mai frumoase petreceri, la Cerb am adunat mereu varfurile atator generatii de artisti, la Cerb am inovat pentru spectacolul de folclor din Romania si la Cerb am trait unele dintre cele mai mari impliniri profesionale. Anul acesta nu ne dezmintim! Va astept pe 2 septembrie cu multe emotii si bucurie!”, a declarat Iuliana Tudor, producator si prezentator al spectacolului Romania Centenar.

Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toti K1 Pentru Romania”, cu o distributie de gala din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Radescu, Mihaela Radescu, Sorin Francu.

Actorii si interpretii vor aduce pe scena Festivalului personalitatile proeminente si cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evolutia actului de unire a romanilor, intr-o suita de momente artistice.

Vezi și

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim si in reteaua partenerilor sai: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinariile OMV, librariile Carturesti, Diverta si Humanitas.

Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus