Acum citește
Festivalul de Teatru „Zile si Nopti de Teatru la Braila” se va deschide cu o noua premiera TMF!

Festivalul de Teatru „Zile si Nopti de Teatru la Braila” se va deschide cu o noua premiera TMF!

Cea de-a XII-a editie a Festivalului de Teatru de la Braila va lua startul duminica, 16 septembrie, cu o noua premiera a teatrului gazda, „Maria Filotti” . ”BEFORE BREAKFASTde Eugene O’Neill, in regia Andrei si Andreea Grosu, scenografia Vladimir Turturica, se va juca de la ora 19.00, la Sala Bujor Macrin (Studio).
Distributia ii include pe Mihaela Trofimov si Richard Bovnoczki.

“Eroii lui Eugene O’Neill sunt tesuti din lumini si umbre, imbinand tragicul cu comicul. Sunt frumosi pentru ca stiu sa iubeasca, sunt urati, fiindca supara pe toata lumea, mai ales pe cei puternici, pe cei ce vor sa-i injoseasca si sa-i infranga. Deci ce poate fi mai ispititor pentru un actor decat sa joace un rol creat de Eugene O’Neill?

Piesa BEFORE BREAKFAST de Eugene O’Neill, structurata intr-un singur act, e centrata pe un lung monolog. O femeie, un barbat. Femeia vorbeste si iar vorbeste, iar cuvintele ei par sa aiba un dublu destinatar: publicul si abia apoi barbatul ei. Cel de-al doilea destinatar: sotul. Dar acest al doilea destinatar pare a se adresa, la randul lui, publicului. De ce? Pentru ca, asa mut cum este, barbatul e mult mai prezent decat femeia, iar viata lui – nerostita, neexplicata si neinteleasa – devine bulversanta, iar senzatia spectatorului este coplesitoare. Un altfel de labirint in care reperele, mizele si sentimentele sincere sucomba. A fi sau a nu fi? A uita ca ai fost. A refuza sa incerci imposibilul – revitalizarea. O lume bantuita de spectrul rutinei, al mecanicii seci, al colapsului definitiv.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus